Полицаи се гавриха с АЛФА ТВ и защитиха ДПС

При опит екипът на АЛФА ТВ да разбере лично от Венетка Тодорова от какво са провокирани незаконните й действия, тя започна да блъска телевизионната камера. Опита се да изтръгне микрофона от ръцете на репортера. Удари го и с врата на изборното помещение

Полицаи бутаха камерата на АЛФА ТВ и взеха телефона на оператора на медията. Това се случи, след като репортер на АЛФА се опита да разбере защо зам.-председателят от ДПС в СИК в 29-а секция на 8-о СУ в София Венетка Тодорова изтръгна от ръцете бюлетината на кандидата за общински съветник от АТАКА Александра Николова. По този начин Тодорова от ДПС наруши конституционното право на кандидата на АТАКА да гласува.

При опит екипът на АЛФА ТВ да разбере лично от Венетка Тодорова от какво са провокирани незаконните й действия, тя започна да блъска телевизионната камера. Опита се да изтръгне микрофона от ръцете на репортера. Удари го и с врата на изборното помещение.

В този момент десетки полицаи незаконно влязоха в училището и вместо да въдворят ред, заградиха екипа на телевизията, защитавайки противозаконните действия на представителя на ДПС. Униформените също блъскаха, заплашваха и обиждаха телевизионния екип.

Наложи се да се намеси Сидеров, който лично отиде в училището, за да провери какво се случва. „Закриляте нарушението на закона, когато човек иска да гласува. Нарушихте обществения ред”, каза Сидеров на началничката на 7-о районно.

Лидерът на АТАКА й припомни, че в политиката се бори от 15 години да се подобри животът в България. „Сега ваши служители се гаврят с нас. Гаврят се с журналисти, защото са от моята медия. Нали има свобода на словото? Ако беше камера на бТВ или Нова, щяхте да танцувате около тях. Щом е АЛФА ТВ, сте дали команда да ги блъскат, да ги удрят с разрешението на вътрешния министър и главния секретар”, възмути се лидерът на АТАКА.

„Борил съм се срещу милиционерството, защото ни мачкаха. Бях срещу тази система, защото исках да има свобода на словото. Няма да се примиря милиционери в униформа да блъскат камерата на АЛФА ТВ. Кажете го на всичките си началници, кажете го и в американското посолство”, посочи Сидеров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене