Три награди за участници от Трето ОУ в национален поетичен конкурс

Вчера на 25 октомври 2019 г., се проведе церемонията по награждаване на победителите в Националния конкурс „Златен Явор“, посветен на великия български писател Пейо Яворов, който е и първи кмет на Неврокоп след освобождението на града.

Трима бяха наградените участници от Трето ОУ „Братя Миладинови“ от общо шест в две възрастови групи. В първата възрастова група – автори до 15 години, на трето място бе класирана Георгия Щуркова от V „А“ клас, която получи награда за стихотворението си „Ваканция“, а Красимира Чакърова от V „Б“ клас бе класирана на второ място със стихотворението си „Моята родина“ и също получи заслужена награда.

Във втората възрастова група – автори над 15 години, на второ място бе класиран Александър Халачев, който е учител в Трето ОУ и ръководител на участниците от училището в конкурса.

В конкурсната надпревара участваха и Станимира Василева от VI „Б“ клас и Христиана Еленкова от V „А“ клас. Станимира се включи в конкурса с четири прекрасни стихотворения – „Симеон“, „Великден“, „Моята родина“ и „Трети март“. Христиана пък  участваше с красивото си стихотворение – „Моето училище“.

Всички стихотворения на участниците от Трето ОУ ще бъдат публикувани в новата електронна стихосбирка с авторски текстове, която ще бъде официално представена съвсем скоро в иновативното училище.

Поздравяваме всички участници в конкурса и им желаем нестихващ творчески дух, и още повече награди.

Поздравяваме и организаторите на конкурса, както и оценителите на авторските текстове за перфектната организация и приятната атмосфера по време на церемонията,  заявиха от ръководството на Трето ОУ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене