Мръсна бомба тиктака в Горна Оряховица

Долни схеми с обществените поръчки на Гъза и Добромир Добрев ​

Започналият само преди месец ремонт на канализация в централната градска част на Горна Оряховица е повече от скандален. Зловонни миризми покрай проекта се разнесоха още когато стана ясно, че небезизвестният Румен Янков по прякор Гъза ще бъде изпълнител. Абсолютно нагласената обществена поръчка сложи началото на редица манипулации, довели до надвисналата към момента екокатастрофа.

​Формален изпълнител е „Раховец – архитектура и строителство“ ЕООД с ЕИК 104685271 с едноличен собственик Марин Петров Маринов, който е тъст на Румен Гъза. Мизерникът Янков най-нагло се води шофьор във фирмата, а всъщност ръководи целия мръсен бизнес. През последните години всички големи обществени поръчки в сектор строителство се печелят неизменно от удобния гъзолизец на Добрев – Румен. Тоталното превземане на Общината е абсолютен факт, който не може да бъде скрит, а последиците от това тепърва излизат на повърхността. ​Под съвсем невинното оправдание за подмяна на канализационните тръби всъщност се крие огромна далавера. Специалисти в бранша твърдят, че полаганите тръби не съответстват на необходимите – досегашните са с Ø1200, докато Гъза и компания им правят байпас с Ø800.

Крайната им наглост и алчност застрашават целия град, тъй като е напълно реална опасността да бликне миризлив фекален фонтан, който да потопи населението в мизерия и болести. ​Лайняната бомба вече плаши живущите наоколо. Активни граждани сигнализират за страшните миризми, които се носят по улиците и адската смрад, която се просмуква в жилищата и трови децата им, дори някои от тях вече са се изнесли на квартира възможно най-далече, а най-уплашените обявяват апартаментите си за продан, притиснати от риска за тоталното им обезценяване. ​

Връх на безхаберието е превръщането на входа на стадион „Локомотив“ в града в незаконно сметище. Камари от пръст, асфалт, бетон и камъни от изкопите с височина над 10 метра ежедневно запрашават въздуха в и без това признатия на европейско и национално ниво замърсен град. Живеещите наоколо не смеят да отворят прозорците си, а околните зелени площи и тротоари за покрити с плътен слой прахоляк, който преминаващите автомобили вдигат на облаци.

Сигналите до институциите, опазващи околната среда, потъват в пустиня. ​Докога ще позволяваме на гадни и нагли мизерници да тровят града, нас и децата ни?! Не им стигат мръсните пари, а искат вече и на нас да посегнат. Схемите на Добрев трябва да бъдат пресечени иначе спиралата от злоупотреби ще завлече града до абсолютното дъно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене