Свържете се с нас

Таблоид

Рак погубва крачето на Теодор

Публикувано

на

Рак на костите доведе до ампутирането на крачето на Теодор.

14-годишното момче от Кюстендил води силна битка с тежкото заболяване, а семейството му има нужда от подкрепа.

„Огромна е болката, която съпътства нашето семейство. Детето ни беше диагностицирано на 6 май т.г. с остеосарком (туморно образувание) на бедрената кост – силно агресивен рак на костите. Направихме 2 химиотерапии в ИСУЛ в София. В България нямахме шансове за лечение и заминахме за Германия с цел спасяване на крачето от ампутация. Направихме шест курса химиотерапия и след всички изследвания – ядрено-магнитен резонанс и пет-скенер, чухме най-страшното развитие на болестта, а именно това, че е засегнала бедрената кост – цели 15 см. Тогава единственият шанс да оцелее нашето дете бе да му ампутират крачето над коляното. Ужасът, който изживяхме, беше неописуем“, разказва с тъга майката Светла Велинова.

Зловещата интервенция е направена на 28 август, като след това психолози и физиотерапевти започват да работят с Теодор. Родителите му са неотлъчно до него.

„Психологическата травма беше много страшна и непреодолима. С времето успяхме да убедим детето си, че най-страшното е отминало и предстои възстановителен период. След ампутацията ни насрочиха още един пълен курс химиотерапия. След това продължава физиотерапията и поставянето на временна протеза за 6 месеца. Нея ще я имаме, когато позволи крачето. Започнахме първата следоперативна химиотерапия, но нея я понесе много тежко“, каза още изстрадалата майка. И добави: „Чувства се изтощен и това ни смазва с всеки един отминал ден. Наложи се да му прелеят тромбоцитна маса поради ниските показатели на тромбоцитите. Сега се възстановява след нея и ни предстои втора химиотерапия“.

Велинова признава, че разходите за лечението на детето й са непосилни за семейство и затова моли за помощ. Тя вярва, че Теодор има възможност да сбъдне мечтите си, да върне усмивката си и да бъде отново сред приятелите си.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

БАНКА ДСК

BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923

ТИТУЛЯР СВЕТЛА ГАНЧОВА ВЕЛИНОВА

PAYPAL: me/teodorvelinov

Страница в Help Karma – bg.helpkarma.com/campaign/daritelska-486

коментара

Новини

Скандал!!! Бившият кмет на Банско Георги Икономов-Италианеца притиска Топ Преса: Не пишете за Моркова от Добринище и ремонта на спортната зала на училището!

Публикувано

на

Защо бившият кмет на Банско не спира да ни звъни да ни предлага пари? Кой и как ремонтира спортната зала на училището в Добринище? Позвънихме на Икономов да му искаме становището, за първи път той поиска от нас да “млъкнем”!

Кой е Моркова?

Кой полицай в Банско покрива схемата?

Този петък само във вестник Топ Преса!

Очаквайте!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Ексглавният редактор в БТА Лили Тодорова е загиналата жена в Рила

Публикувано

на

След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие

Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова, съобщиха от БТА. Дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“, тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората, съобщават от агенцията.

След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол.

В събота тя се отправи на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Днес тялото й бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир.

Флагман.БГ

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ