Свържете се с нас

Новини

Срамота! “Спящи” полицаи подминават брутално нарушение!

Публикувано

на

С риск да бъдем дебнати отново от хората с пагони ние от Топ Преса ще рискуваме и за пореден път ще ви покажем нарушенията на  МВР. Действието се разигра пред очите (камерата) на наш репортер. Мястото е ул. „Джеймс Баучер“, забележете обаче, че патрулката е с включени светлини. Поне това се радваме, че след над 20 публикации ги научихме, че като спират неправилно поне да пускат светлините, което по закон ги оправдава. Така автомобила преминава в специален режим и е в правото си да спира където си поиска. Та да се върнем на темата… Каруца се движи по ул. „Джеймс Баучер“, преминава от едното платно в другото след това въпреки знака, (Пътен знак номер Г1 ‘Движение само направо след знака’ е от група Пътни знаци със задължителни предписания.) преминава през двете платна и завивайки в ляво. Не последва никаква реакция от страна на униформените. Браво! Рай за братята роми. Както е видно от снимката са нарушени още няколко от точките в наредбата за организация и управление на движението  на територията на Община Благоевград. Раздел 3 – Движение на ППС с животинска тяга пише:

Чл.17(1)ППС с животинска тяга се допускат за движение по улиците, отворени за обществено ползване на територията на Община Благоевград, след като бъдат регистрирани.

(2)Регистрацията на ППС с животинска тяга се извършва въз основа на писмена молба, подадена от собственика до Кмета на Община Благоевград, кмета или кметския наместник на населеното място, ако отговаря на условията на ал.3.

(3)ППС с животинска тяга трябва да отговаря на изискванията на чл. 71. ал.1 от ЗДвП – два бели или жълти светлоотразители отпред, два червени светлоотразители отзад, а при движение през нощта и при намалена видимост – отзад вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина, както и престилка за животинските отпадъци.

(4)Органът, извършващ регистрацията, вписва данните за собственика и  ППС в регистър.

(5)На собственика на регистрирано ППС с животинска тяга се издава регистрационен номер и регистрационен талон.

(6)Забранява се движението на превозни средства с животинска тяга без престилки за животински отпадъци и необорудвани, съгласно ППЗДП.

(7)Забранява се воденето на стада и селскостопански животни по уличната мрежа на града.

(8)Забранява се оставянето без надзор на превозни средства с животинска тяга по улиците.

Чл.21  Забранява се :

            (3)Влизането на пътни превозни средства с животинска тяга по следните улици:

 Ул. “Джеймс Баучер, бул.”Св.СВ.Кирил и Методии”, ул. “Владо Черноземски, ул. “Васил Левски”, ул. “Митрополит Борис”, ул.”Трети март”- от началото до кръстовището с ул. “Стефан Стамболов”, ул. “Александър Стамболийски” в отсечката от ул.”Пирин” до ул.”Джеймс Баучер” и ул. “Даме Груев”.

Тоест полицаите са в още по голямо нарушение, че не предприеха абсолютно нищо.

коментара

Новини

СБС Благоевград със зала за обучения на спасители

Публикувано

на

Залата се намира в Благоевград на ул. Свобода №1 – етаж 2, просторна и уютна. Залата ще се полза за лекции и семинари, а извън нея има просторно място за практически обучения.

Всеки член, симпатизант и доброволец към Съюз на българските спасители ще може да преминава обучения за оказване на долекарска помощ, реакция при катастрофи и пожари.

Кампанията за набиране на доброволци към Съюз на българските спасители тече с пълни сили, а след 5 декември 2019 ще обявим дата за провеждане на първото обучение на граждани и доброволци.

Очаквайте интервю с координатора за Благоевград на СБС Владимир Филков!

Този петък, само в Топ Преса!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Благоевградската фирма „КИМ ТРАНС – 2012“ ЕООД си намери безплатен паркинг????!!!!

Публикувано

на

„КИМ ТРАНС – 2012“ ЕООД е специализирана фирма извършваща превоз на пътници на територията на  България и чужбина. Днес гневни жители на Благоевград изпратиха снимки в редакцията ни с питането, редно ли е ул. „Александър Стамболийски“ да се ползва като безплатен паркинг за автобусите на „КИМ ТРАНС – 2012“ ?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ…

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ