Джамбазки: Изберете ВМРО, ако искате град без цигански катуни и каруци

Кандидатът за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки познава отлично проблемите на града и стряска опонентите си с рязък език и непопулярни мерки

Изберете ВМРО, ако искате град без цигански катуни и каруци по улиците.

Това каза кандидатът за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки по време на предизборен дебат между кандидати за кмет на столицата в ефира на bTV.

Въздух и замърсяване – стратегии за справяне с трафика

Според Джамбазки основен източник на замърсяване на въздуха е горенето на гуми, на текстил и на различни подобни материали в незаконните цигански постройки. Решението е тези постройки да бъдат премахнати, защото са източник на замърсяване, болести, престъпност, проституция и различни такива явления, коментира кандидатът на ВМРО.

Той поименно изброи кварталите, които генерират замърсяване от горене на отпадъци за отопление и гарантира, че има силата да реши генерално проблема с гетата. Как наричате тези хора, с театрално възмущение попита кандидатът на градската десница Борислав Игнатов? Цигански квартали, отговори Джамбазки и отправи контра въпрос: Имате проблем с думата ли?

Презастрояване и некачествени ремонти

Във връзка с ремонтите Ангел Джамбазки посочи, че решението на проблема е просто – трябва да има контрол на ремонтите и да се налагат глоби. А относно изказванията на опонентите, че ще изкупуват междублокови пространства, трябва да се знае, че това ще струва на гражданите много пари – само за район „Младост“ са около 60 млн. лв., заяви той. Той попита и опонентите си откъде смятат да намерят пари за това, но така и не получи отговор.

Кръстосан огън

На въпрос на арх. Борислав Игнатов във връзка с това да даде финансова обосновка за предложените 3 лв. на километър за извънградска линия, Джамбазки подчерта, че по този начин „не е подарил концесия на фирма“. Явно отново г-н Игнатов не се е подготвил и не знае коя линия до кои населени места отива. Четете ги тези домашни, каза още той.

Джамбазки заяви, че ще го „светне“, че когато има съмнения за корупция, тогава се сигнализира в конкретната институция и се иска проверка.

Темата за расизма бе старателно отбягвана

Няколко пъти Ангел Джамбазки се опита да зададе въпрос на Борислав Игнатов за циничното изказване срещу евреите на зеления Тома Белев, който е в листата на Демократична България за общински съветник. Но всеки път Игнатов бягаше. Накрая го спаси водещият Антон Хекимян, който обяви, че въпросът не е сред темите на дебата. Защо? Затова това са умните и красивите ли, опонира му Джамбазки.

Финални послания към избирателите

Уважаеми софиянци, ако искате град без цигански катуни, без каруци по улиците, с чиста Витоша, изберете ВМРО на 27 октомври с номер 34 в бюлетината, призова Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене