ВМРО – патриотичният камуфлаж на ДПС за Златоград

След като вторият в ГЕРБ Цветанов сдаде властта в партията, много от хората в местната власт, назначавани и избирани по негово време тръпнат. Такава община е и Златоград. Кметът Мирослав Янчев се ползваше с изключителната подкрепа на Цветанов, благодарение на който в Златоград бяха задвижени ключови инфраструктурни проекти.

Освободената ниша бързо но сигурно се заема от ДПС. Наскоро столичен сайт цитира местния търговец Ефим Ушев, според когото „нещо страшно става в Родопите“. Според него ДПС и ВМРО играят в един отбор, което е видно от регистрираните листи в ОИК. В листата под формулата Местна коалиция, сформирана от ПП „Зелените” и ВМРО-БНД, всъщност са хора от цялото местно ДПС, включително и техния лидер Ерол Чинар.

Ефим Ушев е изразил притесненията си за листата пред смолянския представител на коалицията Христо Камишев. „И го питам каква е тази листа, знае ли на кой е дал пълномощно да се кичат с четирите исторически букви – не знае, „как така депесе, не може да бъде”, но си направи пас и повече не се обади. Пиша и на един приятел – депутат от ВМРО (Александър Сиди). „Как така депесе? – пита – Остави ме малко да проверя и ще се чуем…” Не се чухме, изчезна… Но тъй като имам и друг депутат приятел от ВМРО – Юлиан Ангелов, пиша и на него, пращам му и писмения си диалог със смолянския представител, един вид – да знае, че депесе излиза от името на ВМРО в Златоград.

Не се обади и нищо не последва…“. Ушев коментира и платения вот, който е често срещан в Златоград, както и записването на хора в различни партии от местен бизнесмен, който според Ефим Ушев купува пълномощни от различни партии, след това ги регистрира в общинската избирателна комисия и така наводнява местната власт със свои хора. Остава да разберем какво ще се случи на 27-ми октомври и дали местната власт няма да попадне връцете на ДПС, които успешно са се прикрили в одеждите на ВМРО и Зелените.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене