38-годишната жена, която остави новороденото си пред покликлиниката в Петрич, бе освободена

38-годишната Анна Азова, която остави новороденото си пред покликлиниката в Петрич, бе освободена вчера.

По обед тя напусна задния вход на полицейското управление в града. Жената направила пълни самопризнания, като в началото се опитвала да излъже че бебето е на нейна приятелка, която й го е дала да го спаси, защото мъжът й я пребивал.

След това обаче, тя признала, че рожбата е нейна, но я оставила от срам, че е родила, след като е разведена. Нямала подкрепата и на семейството си. Не искала и 14-годишният й син да се срамува пред съучениците си. В село Старчево никой не е знаел, че тя е бременна.

Според struma.bg nа 13.10.2019 г. Анна Азова, вероятно още бременна е била на екскурзия с майка си в Хаджидимово. Според  разследващите тя е родила в апартамент в Петрич, който бил нает от нейния приятел от Пловдив.

Там родилката няколко дни е отглеждала бебето си, преди да вземе фаталното решение да го изоостави пред лекарски кабинет в петричката болница. Анна Азова живеев триетажната къща на родителите си. Майка й работи в шивашки цех в селото, баща й бил инвалид, а самата Азова работи в петричка шивашка фирма. Вероятно новороденото ще бъде настанено в приемно семейство до установяването на биологичните родители.

Ще бъде направен ДНК тест както на Азова, на нейния приятел, който още не се е появил. Засега по случая е образувано досъдебно производство.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене