BGBets с прогнози за европейските квалификации на България

През месец октомври ще се проведат предпоследните европейски квалификации, които до голяма степен ще оформят крайното класиране в отделните групи. Родните национали имат изключително тежки задачи, тъй като гостуват на Черна гора и приемат Англия на 14 октомври. Анализаторите от bgbets оповестиха своите очаквания за развитието на двете международни срещи, а ето какво е експертното им мнение.

Най-важното за остатъка от евроквалификациите е невъзможността на националния отбор да преодолее група “А”. Погледите на Балъков и неговите избраници са насочени изцяло към баражите през 2020 г., тъй като съществуват реални шансове за класиране на тях. Друг е въпросът дали ще се преборим с конкуренцията там, или ще се задоволим с още едно безразлично участие.

Липсата на мотивация със сигурност ще повлияе на представянето ни срещу черногорци. Националите обаче са задължени да демонстрират амбицирана игра, която да доведе до положителен резултат. Отборът е изпаднал в безтегловност, записвайки серия от четири поражения, а последният ни успех датира от 13 октомври миналата година, когато надиграхме Кипър с минималното 2:1. Освен това България се намира на предпоследното място в групата с едва две точки и голова разлика 5:11. Черногорци са с идентичен актив, но имат по-лоши показатели.

Според букмейкърите България има своите минимални шансове в Черна гора, но отново сме поставени в ролята на аутсайдери. Коефициентите за победа на домакина варират около 2,15, докато ставките за гостуващ успех минават мизата от 3,50. От BGBets също дават предимство за черногорци, но препоръката им към любителите на залаганията е да се насочат към ниска линия на головете. С оглед на статистиката на замесените тимове едва ли границата от 2,5 гола ще бъде преодоляна.

Проблемно за “лъвовете” ще бъде домакинството срещу Англия на “Васил Левски”. Националите гостуваха на “Уембли” в началото на септември, когато допуснаха поражение с 4:0. Резултатът не бе изненадващ, но си пролича огромната разлика в темпото на игра и умението за владеене на топката. Българските национали изнемогваха в Лондон и единствено липсата на мотивация в редиците на “Трите лъва” ни размина от още по-срамна загуба.

Англичани са позиционирани еднолично на върха, което дава шанс на Саутгейт да експериментира със стартовите единадесет. Не случайно специалистът остави извън групата Чембърлейн, Деле Али и Лингард, за да даде възможност за изява на футболисти, които се появяват по-рядко в националната гарнитура. Въпреки очакваните ротации от Гарет Саутгейт, България едва ли ще се размине от нова неприятна загуба. Актуалните коефициенти на букмейкърските къщи свидетелстват за огромната разлика в класите, която ще даде своето отражение върху крайния резултат.

Специалистите препоръчват да се търси убедителен успех за госта, а медиите на Острова не се съмняват в положителната развръзка на поредната евроквалификация за “Трите лъва”. Причината за подобни прогнози се корени в резултатността на англичани, която ги нарежда на първа позиция по най-много отбелязани голове (19), заедно със селекциите на Франция и Белгия. България от своя страна е сред най-пропускливите тимове, а едва ли Краси Балъков е решил проблемите в отбрана през последния месец.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене