„Медиана”: Сидеров и Джамбазки делят поравно патриотичния вот в София

Волен Сидеров е сред основните кандидати за кметския стол в столицата, сочи последното проучване на агенция „Медиана”.

Изследването е проведено на терен от 14 до 19 октомври с 551 жители на София и е представително за общината. Сред първата петица със Сидеров са още Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов и Ангел Джамбазки.

От „Медиана” посочват, че патриотичният вот е практически поделен почти поравно между Волен Сидеров и Ангел Джамбазки. Сидеров взема 4.3% одобрение на софиянци.

Волен Сидеров обяви в позиция във фейсбук защо го цензурират и не го допускат до големите дебати в телевизиите. „Изпреварвам Джамбазки. Последните дни се разбра защо се осъществява медийното затъмнение върху моите изяви от началото на кампанията. Прикриваната от известно време социология все пак излезе и показа спад при Джамбазки и покачване при мен. На практика ние в момента сме изравнени и тенденцията е да го изпреваря. Това явно не влиза в сценария на едно чуждо посолство и на управляващата коалиция, която се съобразява с него”, заяви Сидеров.

Според него това е причината всички големи монополни телевизии да го заглушават. „Въпреки това хората се ориентират вярно и разбират кой е истинският кандидат в патриотичната ниша”, каза още той.

От АТАКА показаха и цензурата в цифри. От началото на месеца до 19 октомври Мая Манолова е имала 9 участия в медиите, Ангел Джамбазки 13, Борислав Игнатов 17, а Волен Сидеров само 2.

Джамбазки е участвал в „Панорама”, „Плюс минус”, сутрешен блок на БТВ, „Референдум”, сутрешен блок на „България он еър”, “Събуди се”, „Още от деня”, „Канал 3”, сутрешен блок на БНТ, „Лице в лице” и др.

Мая Манолова е била гост в „Събуди се”, „Здравей България”, „Референдум”, сутрешен блок на БНТ, „Беновска пита”, сутрешен блок на БТВ, „Лице в лице” и др.

Борислав Игнатов е канен в „Плюс-минус”, сутрешен блок на БТВ, „Референдум”, сутрешен блок на БНТ, „Събуди се”, „Тази събота и неделя”,  „Панорама” и др.

За същия период Сидеров е бил канен само 2 пъти – в „Плюс-минус” и сутрешния блок на „България он еър”.

Припомняме, че Сидеров подаде оставка от парламента. Той призова и Джамбазки да напусне Европарламента, ако е честен. По думите му иначе Джамбазки ще измами за пореден път избирателите и ще се върне на топлото място в ЕП с 15 хил. евро заплата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене