Свържете се с нас

Политика

Лидерът на НДПС Гюнер Тахир утре пристига в Гоцеделчевския регион , в Рибново ще представи кандидата си за кмет на община Гърмен Мустафа Улан, а в Лъжница Адем Зърбаш

Публикувано

на

Лидерът на НДПС Гюнер Тахир утре пристига в Гоцеделчевския регион , в Рибново ще представи кандидата си за кмет на община Гърмен  Мустафа  Улан  а в Лъжница Адем Зърбаш

Лидера ва НДПС  Гюнер Тахир утре ще бъде гост на структурите си в Гоцеделчевския  регион .

На митинг  в гърменското село Рибново  който ще се проведе от 18 часа утре, Гюнер Тахир ще представи  кандидата си за кмет на община  Гърмен Мустафа Улан и кандидатите за общински съветници от листата на НДПС .

Кандидата за кмет на община Гърмен на НДПС Мустфа Улан е от Рибново .Той е на 52 години и е областен председател на  партията на Гюнер Тахир в област Благоевград . Женен е с две деца. С висше образование и  владее три езика От 20 години е преподавател  по немски език в СУ „Йардан Йовков в Рибново . Три мандата е бил общински съветник малкия парламент на община Гърмен и 2 години  заместник кмет  на общината.

Мустафа Улан е председател на  общинския синдикат „ Подкрепа“ в община Гърмен  и у член на Българската работническа федерация „ Спорт и здраве“  което му дава възможност да  организира спортни мероприятия във всяка една  сфера на спорта както на общинско и републиканско ниво  така и на международно.  Негово дело са множество  организирани състезания за деца  в Рибново  завършили с официално награждаване и връчване на купи  и медали на победителите.

Мустафа Улан е завършил и математическа гимназия ,в Рибново и региона е една уважавана личност с голям политически и организационен опит . „ Знам  как и мога да управлявам община Гърмен по най  добрия начин , без задкулисия, по най- прозрачния и честен начин с равнопоставеност  на населените места и жителите им. Моите приоритети са  образование, инфраструктура ,добра администрация  която да работи и обслужва коректно жителите на общината , подобряване на живота във всички свери на жителите на община Гърмен с прозрачност, коректност и толерантно отношение и още много други „ сподели пред Топ Преса , кандидата Мустафа Улан .

При посещението си утре в Гоцеделчевския регион , лидерът на НДПС Гюнер Тахир ще  посети и ще бъде гост на кандидатите за общински съветници от  листата на НДПС в община Сатовча които са безспорни авторитети и  ключови фигури в ОБС Сатовча през   годините.

Лидерът на НДПС,  по думите на областният председател Мустафа Улан  ще  посети и гоцеделчевското село Лъжница  за да представи и кандидата за кмет за община Гоце Делчев от НДПС, Адем Зърбаш .

Иначе , лидерът на НДПС Гюнер Тахир е с богата политическа биография.Той е роден на 24 юли 1961 г. в с. Самуил, Русенска област. Завършил е Политехническа гимназия в Разград. През 1985 г. – завършва Шуменския университет „К. Преславски“, специалност „Българска филология“ и „Журналистика“.  Той следва и право в Югозападния университет в Благоевград. Женен е  с две деца.

През  януари 1990 г. става член на ДПС, като в партията е заемал всички възможни постове от местен председател до зам.-председател и говорител на движението.

На 11 май 1996 г.обаче демонстративно  подава оставка и напуска ДПС. От движението го изключват през май 1997 г.

Още същата година е избран за депутат от Разград в парламентарната група на СДС в 38-ото народно събрание.

На 24 март 1997 г. създава Инициативния съвет за обновление на ДПС и става негов председател.

През декември 1998 г. създаденият от Гюнер Тахир  Инициативен съвет  става партия „Национално движение за права и свободи /НПС/ „с председател Гюнер Тахир.

 

 

 

 

коментара

Реклама
loading...

Политика

С 1200 лева връщат българи от чужбина, те ще получават тези средства в продължение на една година

Публикувано

на

Oбщо 10 милиона лева или с 5 милиона повече ще отдели социалното министерство по програма EURES, като целта е да се стимулира завръщането на българи от чужбина. Идеята е да се изработи нов стимулиращ пакет за завръщане на мигрирали българи.

Пакетите от услуги ще включват поемане на разходите за наем, за детегледачи до записване на децата в ясла или градина, както и финансови стимули за работа в области с ниско възнаграждение, като държавата ще отпуска на семействата за тези услуги до 1200 лв. месечно в рамките на една година, пише „Монитор“.

Няма да има ограничение по отношение на това дали нашенците сами са намерили работа или чрез програма на МТСП, необходимо е само да покажат документ-трудов договор, както и да докажат, че се завръщат от чужбина и да не са на повече от 54 години.

От януари 2020 година младите семейства ще могат да се възползват от този пакет, като първият кариерен форум ще е във Виена на 27 февруари. Програмата ще обхване общо около 350 семейства.

15 милиона лева от Оперативна програма развитие на човешките ресурси пък ще насочи държавата от началото на 2020 година за „Детски кътове“. Това е допълнителна социална придобивка за работещи семейства с пари от държавата, заяви също така зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на семинар в Боровец. Услугата ще е почасова, до 4 часа, не целодневна.

Новата схема за семейства с малки деца е предвидена за големите градове, където има недостиг на детски ясли и градини и това пречи на пълноценнатта реализация на член от семейството. За детските градини на работното място-работодателите ще кандидатстват по проект за финансиране от 50 до 150 хиляди лева. Изискване е детегледачките да се наемат от бюрата по труда, разясни Русинова. „Ще дадем възможност на един работодател да обособи средства, да се обособи помещение и да се организира кът за гледане на децата на служители“, добави тя.

Средствата са предвидени да стигнат за около 200 предприятия-фирми, без значение дали са частни или държавни. Около 2000 души пък ще намерят работа като детегледачи. Държавата ще поеме заплатите на детегледачите (средна брутна за сектор социални дейности работна заплата), като няма да има ограничение във възрастта, разясниха още от социалното министерство. Ако са в близост, ще могат да се обединят няколко фирми и да наемат помещение, което да ползват заедно, разясниха още експертите.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Кирил Добрев: Входът на БСП за местната власт е през областните градове

Публикувано

на

За първи път от 1995 г. се слага край на тенденцията БСП да получава по-ниски резултати на местни избори

„Входът на БСП за местната власт е през областните градове“. Това е един от изводите, който отбеляза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на днешното заседанието на Националния съвет на партията. Като председател на Националния предизборен щаб той направи анализ и оценка на изминалите местни избори. Според отчета за кметовете на Коалиция „БСП за България” са гласували над 650 хиляди български граждани, което е с близо 100 хиляди повече в сравнение с 2015 година. БСП спечели изборите на |-ви тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които спечели – 24, както и 4-те областни града – Благоевград, Перник, Разград и Русе. В градовете с районно деление левицата се яви на балотаж в 4 варненски, 2 пловдивски и 10 района на столицата, като от тях спечели софийските „Изгрев“ и „Младост“. През 2015-та година БСП е била на балотаж в 3 софийски и 2 варненски района, но няма спечелен нито един.
За първи път от 1995 г. се слага край на тенденцията БСП да получава по-ниски резултати на местни избори в сравнение с всеки предходен – това се посочва в един от изводите на доклада, представен от Добрев днес. „ГЕРБ и ДПС, в комбинация с икономически субекти, успяват буквално да превземат малките общини с население до 10 хиляди човека. И ако БСП в началото на прехода беше партия, която печелеше именно селата и малките общини, входът днес на БСП в местната власт е през големите общини и областни центрове, където зависимостта на хората е по-малка и те гласуват свободно“ – подчерта Кирил Добрев. Той допълни, че симбиозата между ГЕРБ и ДПС при буквалното разпределяне на малките и средни общини, скоро ще обезсмисли местните избори. „Тук е ролята и мястото на БСП – заедно с хората да спрем този начин на печелене на избори, защото се страхувам, че след 4 години от избори няма да има смисъл. Ако не пресечем тази тенденция, не само ние като партия, но и като общество, се опасявам, че следващият път общините, попаднали чрез схеми между партията на управляващите и ДПС, ще бъдат повече“ – подчерта зам.-председателят на БСП.

В своя доклад Добрев посочи още, че през последните 3 години се забелязва положителна тенденция, която касае младите хора и желанието им да се идентифицират с левицата. „Тези избори бяха показателни за това – имахме доста кметове под 35 години, а в листите ни се наблюдава сериозно подмладяване. И то реално. Защото младите, новите- вече са общински съветници, а не пълнеж в листите”, допълни Кирил Добрев и даде примери с Нови Пазар, Хасково, Дряново и други общини.

bsp.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ