Министъра на младежта и спорта Красен Кралев от Сандански: Доволен съм от това, което видях тук и съм сигурен, че ще продължим доброто си сътрудничество с Кирил Котев и през следващия му кметски мандат, за да довършим започнатото.

Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, Георги Динев – Народен представител от 44-то Народно събрание и кандидатът за кмет на Сандански Кирил Котев на обиколка из града!

Новоизградената многофункционална спортна зала в Сандански вече е завършена! Министерски съвет отпусна целево финансиране в размер на над 3,3 млн.лева за изграждането на спортния комплекс. Общината осигури допълнително 460 хил. лева. Благодарение на доброто сътрудничество между правителството и местното управление Сандански ще разполага с една от малкото зали в България, които предлагат възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито. Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. В залата имах възможност да разговарям и с представители на спортната общественост от региона. Проведохме откровена дискусия за спорта.

По покана на Кирил Котев посетих изградените в последните четири години нови инфраструктурни обекти. Срещнах се с местни спортисти и на лекоатлетическата писта в парка “Свети Врач”, която отговаря на международните стандарти за провеждане на младежки състезания. В изграждането на пистата бяха инвестирани над 800 хил.лева. В момента тя се ползва за подготовка на атлети от цялата страна.

В непосредствена близост до пистата се намира футболният стадион и тренировъчното игрище. В ход е проект за подмяна на настилката на игрището. Инвестицията е на FIFA Forward, чрез БФС, за 420 хил.лева.

Доволен съм от това, което видях тук и съм сигурен, че ще продължим доброто си сътрудничество с Кирил Котев и през следващия му кметски мандат, за да довършим започнатото.

Красен Кралев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене