Йордан Йовчев: Благодарение на д-р Камбитов масовият и елитният спорт в Благоевград се развиват отлично

Д-р Атанас Камбитов и легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев присъстваха на първа копка за обособяване на стрийт фитнес и кросфит площадка в парк „Македония“  – Благоевград.  Съоръжението, което предстои да бъде монтирано е изключително модерно и отговаря на всички изисквания за безопасност при тренировки. На него ще има възможност да се провеждат състезания и турнири от национално и европейско ниво. Уредите ще бъдат на разположение и на жителите и гостите на Благоевград.

 „Някои хора се опиват да внушат, че парк „Македония“ не е парк, сами може да се убедите, че това са само приказки. За 2-3 години го превърнахме и в дом на българската и световната музика, превърнахме го и в дом на спорта. Има зали за бокс, за таекуон-до.  Ще бъде изградена и първата площадка за стрийт фитнес и кросфит на територията на парка. Следващият мандат ще изградим още 2-3, най-малко, така,  че да обхванем града. Благодаря и на Вас г-н Йовчев, Вие сте пример за всички тези млади хора, които в момента са тук. Дай, Боже това да са бъдещите шампиони,  да славят  Благоевград по цял свят.“

Йордан Йовчев сподели впечатленията си от развитието на спорта в Благоевград, както и от условията, които се предлагат.

„Изказвам благодарност на Атанас Камбитов за всичко, което прави за масовия спорт, за елитния спорт . Надявам се, че подобни неща ще продължат да се случват в Благоевград. Пожелавам успех“, каза Йордан Йовчев.

Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани на новата стрийт фитнес и кросфит са шведска стена, маймунска стена, колело за сила и баланс, двоен лост, лежанка за коремни преси, въже за катерене, халки, двойна успоредка, стълба на три нива за подскоци, раздвижване и рехабилитация, лостове за набиране с различни  височини и др.

На церемонията присъстваха народният представител Даниела Савеклиева,  вицепрезидентът на Световната федерация по таекуондо ITF, кандидати за общински съветници, представители на спортни клубове.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене