През уикенда, проведоха първия мемориален хандбален турнир „А. Карабельов“ в Г. Делчев

През уикенда в Гоце Делчев се проведе първият мемориален международен турнир по хандбал за деца родени през 2005/2006 година „Атанас Карабельов”. В памет на основоположника на този спорт в града. Шампионската титла на първото издание на турнира грабнаха децата на „Докса 1986“ от гръцкия град Драма.

Във финалната среща те трудно победиха Интер Благоевград 25:21/ 10:11/. Достойно се представи и отборът на домакините, „Пирин – 64“, които се класираха трети, след като се наложиха в малкия финал над Беласица Петрич с 20:18/9:6/. В групата си малките неврокопчани имаха 3 победи, но загубиха дараматично на 1/2 финала от Докса Драма с 20:23.
В турнира взеха участие 7 отбора от 4 страни (България, Северна Македония, Гърция и Сърбия) разделени в две групи. това бяха децата на Пирин Гоце Делчев, Беласица Петрич, Ястребац Блаце, Сърбия и Астраион Струмица,Македония, Интер Благоевград, ХК Шумен и Драма 1986 от Гърция.

На любителите на този красив спорт, Топ Преса предлага разширен запис от финалния мач на турнира между отборите на Благоевград и Драма, както и атмосфера от момента на награждаването на победителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене