Драматичният театър в Благоевград отбелязва годишнина с постановката „Вапцаров: Песни за човека“

100-ата годишнина от създаването на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград ще бъде отбелязана с постановката „Вапцаров: Песни за човека“. Това съобщиха от културната институция. Събитието ще се проведе на 24 октомври.

Спектакълът е определян като неконвенционален, събиращ в общ екип режисьорите Тея Сугарева, Боян Иванов и Стайко Мурджев. „100-годишнината е време, в което трябва да се погледне назад, но и да се начертаят пътищата за бъдещо развитие“ – това е основният мотив, който води екипа на театъра през юбилейния сезон.

Спектакълът „Вапцаров: Песни за човека“ е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Целта на спектакъла е на сцената зрителите да видят посоките, които ще се търсят в творческото развитие на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Сценографията и костюмите са на Юлияна Войкова-Найман. Музиката – на Христо Намлиев.

В представлението участва цялата трупа на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Общата работа на няколко поколения актьори и на постановъчния екип, съставен от доказани професионалисти, обещават ярко театрално събитие.

Най-голямата културна институция в Югозападна България ще отбележи своя юбилей заедно с бивши и настоящи служители от 19.00 ч. в голямата зала на театъра. Билети за събитието към момента не се продават, но при възможност за свободни места, ще бъдат обявени и пуснати в продажба.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене