Свържете се с нас

ВМРО

Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства

Публикувано

на

Най-важното нещо, което искам да направя, ако спечеля изборите е да премахна незаконните постройки в махалите, които тровят въздуха в София. Те са източник на зараза, болести, проституция, просия и които тормозят нормалните данъкоплатци, които живеят покрай тях.

Всички незаконни къщи – бедни, богати – няма предимство пред закона. И не става дума за бедни или за богати, а става дума за язва на обществото като махалите в Баталова воденица, Виетнамските общежития, Захарна фабрика, Факултета.

Това каза в „Седмицата“ по Дарик радио кандидатът за кмет на София с № 34 Ангел Джамбазки.

Ако Страсбург иска да ни даде добър пример за Страсбургския съд, може да се постарае да настани някой – някъде и да види как се живее с такива хора наоколо. Така че благодаря за това лицемерие, но Страсбургския съд е в Страсбург, а жителите на кв. „Красна поляна“ са български данъкоплатци и са дискриминирани, заради поведението на техните съседи, категоричен бе Джамбазки.

На въпроса на водещия дали в Кремиковци трябва да има индустриална зона или нов жилищен квартал, кандидатът за кмет от ВМРО отговори твърдо за индустриална зона и продължи да се обосновава:

София можеше и още може да е логистичен център на тази част на Европа. Има железопътна връзка с Бяло море, има с Лом – където е най-близката пристанищна връзка, има и изграден железопътен ринг. Колко трябва да си неумен, за да имаш готова индустриална зона, която между другото има известно замърсяване, заради индустриалната дейност 70 г., и да почнеш да строиш там жилищни квартали – не е разумно.

Ако стана кмет няма да предприема действие по вдигане на данъците, напротив – даже ще предложа данъчни облекчения за млади образовани семейства, като част от социалната политика за насърчаване на раждаемостта. А що се отнася до такса смет, те трябва да бъдат разделени. Бил съм 7 години съветник и винаги съм застъпвал тезата, че колкото цапаш – толкова плащаш. Трябва да се плаща според количеството смет, а не според данъчната оценка, заяви Джамбазки.

Един от начините за решаване на проблема с такса смет е моделът, който се използва на запад с торбите. Въпросът е, че от там излиза и друг проблем, че трябва Столичен инспекторат да следи и глобява дали гражданите не изхвърлят тези свой торби посред нощите в други контейнери, които не са разпределените им. Всичко е въпрос на възпитание. Без значение дали се намирате в кв. „Дружба“ или в Белгия се съобразявате с това дали Ви глобяват или не. И не тежестта на глобата, а нейната неизбежност биха мотивирали един гражданин да събере сметта си в пликчето или аристократично да я метне през 12-ия етаж, допълни той по темата за такса смет.

Програма на ВМРО е да се дават пари на образованите родители при раждането на дете. Нашите общински съветници внесоха такъв проект за такава дейност. Годишната база на тази програма са 6 млн. лева. Другото нещо, което предлагаме е свързано и с безплатна ясла и детска градина. Това ще бъде и мярка за социално вписване на несоциализирани групи в обществото. Когато има такъв стимул всеки един нормален родител би предпочел детето му да влезе в детска градина, за да се образова и да може да получи базови умения по български език и да му помогнат после в образованието, заяви заместник-председателят на ВМРО.

По темата за метрото Джамбазки каза, че трябва да се развие то към Кремиковци. Там се развива градът, направени са проучванията по бул. „Владимир Вазов“ и може да се продължи. Крайна цел трябва да е кв. „Враждебна“, където живеят над 10 хил. души.

На въпрос на водещия Кирил Вълчев дали трябва да има безплатен транспорт в София, Ангел Джамбазки категорично заяви не. И допълни, че е погрешен фокусът върху цената на билета за градския транспорт, защото не е важно колко ще струва еднократното пътуване, важна е абонаментната карта да е достъпна.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

коментара

ВМРО

Джамбазки: Германия, Белгия и Франция се опитват да фалират нашите превозвачи

Публикувано

на

Внесени са две български петиции, които засягат дискриминацията на българските превозвачи от властите в Германия, Белгия и Франция. Те са срещу „целия тормоз, организиран и вдъхновен от президента Макрон, който цели да фалира този български бизнес“. Това каза в ефира на БНТ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки минути преди изказването си в Комисията по петициите.

Петициите „засягат селективното спиране на български камиони, дълги и ненужни проверки, изискване на документи, които не са необходими“, уточни той. По думите му той ще призове Европарламента „да остави отворени двете български петиции и да изиска от Европейската комисия да притисне президента Макрон, за да престане дискриминацията на българския бизнес“. Джамбазки увери, че аргументите му ще бъдат „правилни, човешки“.

„Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полицаи и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна – да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят“, поясни Джамбазки.

Според българския евродепутат „целта е ясна – французите, германците и белгийците се опитват да фалират българските фирми и да откраднат шофьорите, които да работят като гастербайтери, като черноработници, бекяри при тях“.

Припомняйки случая с българския камион във Великобритания, в който бяха открити мъртви виетнамци, Джамбазки запита защо Еврокомисията не обръща внимание на фирмите, които се възползват от българското законодателство – „регистрират фирми пощенски кутии и извършват престъпна дейност в рамките на ЕС“. „Вместо това, са се захванали да спират българските и румънските шофьори, да ги тормозят и да се опитват да откраднат и разрушат български бизнес“, каза евродепутатът.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Оспориха пред Административен съд – Благоевград избора на кмет на община Кресна

Публикувано

на

Оспорена е действителността на изборния резултат заради гласуването на лица по настоящ адрес

 В Административен съд – Благоевград постъпи жалба от Милчо Караджов, кандидат за кмет на община Кресна, издигнат от ПП ГЕРБ. Жалбоподателят оспорва решение №85-МИ на Общинска избирателна комисия Кресна от 28.10.2019 г. за определяне на изборните резултати за избор на кмет на община.

Според жалбоподателя са допуснати съществени нарушения на избирателния процес в изборния ден, както и при подготовката на изборите, които водят до промяна на изборния резултат. Посочват се доводи за влиянието в обявените изборни резултати на гласовете на лица със спорно право на гласуване по настоящ адрес.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ