Гергана Орманлиева

Родена през 1984 г. Завършила е публична администрация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. Работи като социален работник в Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в гр. Гоце Делчев. Досегашен общински съветник от БСП в мандат 2015 – 2019 г. Омъжена, с едно дете. Кандидат за общински съветник в Гоце Делчев от листата на Коалиция „БСП за България“

  1. Какво успяхте да свършите в досегашния Общински съвет и кои ще бъдат вашите лични приоритети в Общ. съвет , ако получите доверието на хората?

– През изминалите четири години имахме ясна програма с конкретно заложени в нея параметри.  Като член на Постоянна комисия по европейски, регионални проекти, международно, трансгранично и регионално сътрудничество съм запозната с  проектите, които бяха одобрени и съответно стойността им. Тези проекти обхванаха почти всички сфери – инвестиции в градска среда – улици, подпорни стени, детски и спортни площадки, сгради на образователната и социалната инфраструктура, околна среда, програми за заетост и обучения, енергийна ефективност и др. В общината бяха одобрени и реализирани проекти по европейски програми на стойност близо 30 милиона лева.

Като равносметка, сега Гоце Делчев изглежда така: с благоустроени нови улици и тротоари, санирани блокове, изградени или реновирани детски и спортни площадки. Разбира се, има и още много какво да се прави занапред, но важното е, че в последните 24 години се работи активно, отговорно и с много мисъл за хората в града и селата на община Гоце Делчев. За следващия управленски мандат вече са одобрени и ще започнат да се реализират проекти на стойност над 15 милиона лева. Направеното е видимо за всички и този процес ще продължава.

Ако  отново получа доверие ще работя както и досега в интерес на жителите в община Гоце Делчев,  няма да  пестя сили  и време, за да се случи всичко това, което искат хората и за което поемаме ангажименти при срещите си с тях.

  1. Какво оценявате като постижение на кмета Владимир Москов и екипа му по отношение към младите хора?

Най- голямото постижение са младежките програми за започване на работа в община Гоце Делчев, защото  най – добрия шанс за включване на младите в местното самоуправление е да се създаде възможност за работа в местната администрация. Децата, учениците, младите хора, винаги са били основен приоритет в работата на общината. Тяхното мнение винаги е било търсено и ценено, подпомагани са при реализирането на всяка една добра идея или инициатива. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава шанс на много младежи до 29 годишна възраст да започнат работа. Голяма част от тях остават на работните си места и след края на програмата. Това е изключително важно, защото голяма част от завършилите висшето си образование трудно успяват да се реализират на пазара на труда заради липсата на достатъчно опит. Грижата за децата и младите не е само в подкрепата за тяхната реализация, а и за израстването им. Учебната база в общината е много добра, същото се отнася и за детските градини. Създаде се спортна академия, в която децата могат да спортуват според своите предпочитания в съответния клуб. Изключително добра и полезна инициатива е лятната превантивна програма, която се провежда по време на лятната ваканция. Прави се много и затова не само града, а и селата са живи, има млади хора, които работят и се развиват.

3.Какво е нивото на социалните услуги, които се предлагат в общината и какво още може да се направи в тази посока?

Смятам, че нивото на социалните услуги  е много добро. За всички нас е важно да можем свободно да ползваме услугите от които имаме нужда. Много се работи в тази посока и в последните години се създаде достъпна среда до всички социални услуги, което е водещо за потребителите им.  Изградени бяха асансьори в сградата на общината, читалището, поликлиниката, както и в социалните услуги от Център за настаняване от семеен тип за хора с увреждания. Нашата община може да се похвали с много голям брой и различни социални услуги, които се предлагат и на потребителите се предоставят прекрасни условия. Въпреки това листата от чакащи и нуждаещи се граждани постоянно се увеличава. Затова през следващия управленски мандат ще бъдат изградени 30 социални жилища в бившата казарма, ще има още няколко места за улеснен достъп, след вече изградените рампи и асансьори. Планира се разширяване на програмата за социални асистенти, както и изграждане на хоспис, от който хората в града и общината имат остра нужда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене