Свържете се с нас

Светско

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, откри новата учебна година по вероучение в Банско

Публикувано

на

Близо 200 деца от Банско и 60 от Добринище са избрали религията за допълнителен предмет в училище. Техен преподавател е Марияна Думанова, а Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим с радост прие поканата да благослови децата и да им пожелае успех, много здраве и желание за нови знания.

Иконом Георги Касапинов, който е инициатор на идеята това учение да е широко разпространено и развивано в Банско, се помоли заедно с Митрополит Серафим и останалите висши духовници, Бог да отвори умовете на учениците, за да възприемат силата на Неговия свят закон и чрез вярата, с успех да изучават добрите и полезни науки.

„Мили деца, почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители, защото те ви дават най-ценното в живота – знанието. А на вас скъпи учите¬ли, Господ Исус Христос да Ви дарява мъдрост и търпение, и нека светлината на любовта да огрява сърцата на Вас, и на всички ученици, за да имаме безсмъртна надежда и по-голям успех в утрешните дни“.

Всички получиха благословия и Евангелие в преразказ за деца – учебник, който да бъде превърнат в настолна книга и да ги води мъдро по пътя им.

коментара

Светско

Гоцеделчевското село Господинци расте, младее и хубавее

Публикувано

на

Поредните местни избори са вече в историята и настъпи времето на първият работен ден. Екипа на кметство Господинци е вече на своя пост, готови за първите задачи на новият си мандат. Това написа  на страницата на кметството новия стар кмет на селото   Ахмед Ходжов който преди дни положи клетва  пое новият си кметски мандат .

В есенни багри Господинци започва своя нормален ритам на живот, запретнали яко ръкави сем. Молаали сложиха отрудените си ръце върху последният 291 кашон с тютюн от плодовете на своя летен труд с надежда и пожелание за по добра цена, за да имат стимул на пролет да увеличат декарите с тютюн от 20 на 30.“ Яка работа трябва , къща ще строим“ коментира трядолюбивото семейство и подготвя за  продажба  таз годишната си реколта тютюн .

Господинци расте , младее и хубавее – нови благоустроени улици, нови фасади на къщи, всеки ден някой строи, друг надстроява и обновява,  допълва кмета Ахмед Ходжов като набляга , че  от скоро ,врати в селото е отворил още един хранителен магазин и амбициозната г – жа Гагарова всеки ден го зарежда с нова и хубава  стока и привлича все повече клиенти.

Първи стъпки в бизнеса в родното си село прави и младият Емрах Чок, преди месец стартира новото кафе “ Пърпъл“ – да му пожелаем успешен старт и кафето да стане добро място за младежката аудитория на селото ни . А някой здраво се е запасил вече с дърва, сигурен знак, че зимата наближава, а покрай нея замирисва и на празници.Дали не е време вече да започна подготовката на поредния новогодишен банкет си задава въпросът  новият стар кмет Ахмед Ходжов известен в цялата община като отличен организатор на  различни събития които да радват и насърчават към добро жителите на  Господинци .

Топ Преса пожелава  успешен пореден мандат на Ахмед Ходжов и неговия екип .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Административен съд-Благоевград разпореди експертиза на бюлетини от кметските избори в Копривлен

Публикувано

на

Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на село Копривлен, община Хаджидимово, срещу решението на ОИК- Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен Лъчезар Банев.

Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини. След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 11 и СИК № 12 в село Копривлен, както и на протокола на ОИК-Хаджидимово по решението за избор на кмет на кметство Копривлен. Съдът допусна оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини, подадените в секция 011, в която СИК протоколът е подписан с особено мнение от всичките членове на комисията. В съдебна зала беше отворен чувалът с изборни книжа от СИК № 11 и бяха прегледани 150 бюлетини, отчетени от комисията като „неличащи“. Съдът разпореди изготвяне на съдебно-техническа експертиза на тези бюлетини.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18.11.2019 г. от 14.00 часа, съобщиха от Административния съд в Благоевград.

Още в нощта на изборите , Топ Преса  първа съобщи за съмненията , че избирателите в най- голямата секция в селото намираща се в местното училище са гласували с подменен химикал с друг такъв със симпатично мастило от което в рамките на около два часа са изчезвали отметките  по бюлетините .

 

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ