Благоевградският хирург д-р Владимир Таковски беше отличен със званието „Лекар на годината“

Благоевградският хирург д-р Владимир Таковски беше отличен със званието „Лекар на годината“ по време на годишната церемония за връчване на престижните награди на медицинската гилдия.

В навечерието на Деня на българския лекар, който отбелязваме на 19 октомври, Български лекарски съюз награди специалисти от различни области.

Д-р Владимир Таковски беше награден с почетен знак и грамота като най-добър лекар за 2019 година на територията на Благоевградска област.

Д-р Таковски е дългогодишен хирург, спасил живота на стотици хора. Завършил е Медицинска академия – София. Специализирал е „Коремна хирургия” в МА – София, „Детска хирургия” в Пирогов и „Онкохирургия”. Началник е на Хирургично отделение в Специализирана болница за активно лечение по онкология – Благоевград от нейното създаване. Преди да заработи в онкологията, д-р Таковски оглавява хирургичен корпус към МБАЛ – Благоевград.

„Много благодаря за признанието, което получих от колегите от Български лекарски съюз. Но трябва да кажа, че по-голямата награда за нас лекарите са пациентите, на които сме успели да помогнем. Ето това на мен лично ми носи най-голямото удовлетворение“, коментира след церемонията д-р Владимир Таковски.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене