„ВЪЛНА ОТ ПОДКРЕПА: Полицаите от Перник застанаха зад номинацията на Иван Гешев за главен прокурор“

Служителите на ОДМВР-Перник, подкрепиха номинацията на Иван Гешев за следващ главен прокурор. Преди тях ръководствата на десетки областни дирекции на МВР в страната, както и стотици прокурори, следователи и съдебни служители вече депозираха в администрацията на Висшия съдебен съвет (ВСС) становища и позиции в подкрепа на зам.-главния прокурор в процедурата за избор на нов „обвинител №1“.

„Считаме, че именно членовете на Прокурорската колегия, избрани с пряк избор измежду нас – действащите прокурори, познават детайлно нуждите ни и отговарят на очакванията ни за решаване на проблемите по места, поради което се ползват с нашето доверие. Тяхното единодушие относно номинацията на г-н Гешев е ясен знак, че за обединяващата фигура на новия Главен прокурор достойният кандидат е именно г-н Гешев.

В последните няколко години същият безспорно показа компетентност и категоричност при отстояване позицията на Прокуратурата на РБ по делата със значим обществен интерес – качества, които настоящият Главен прокурор наложи като пример за достойно поведение и които сме убедени, че г-н Иван Гешев притежава и ще продължи да проявява в качеството си на Главен прокурор на Република България. Подкрепяме решението на колегите от Прокурорската колегия на ВСС и апелираме към членовете на Пленума на ВСС да направят своя избор по съвест, достойно и професионално“.

В своите позиции до ВСС те определят Гешев като „доказан професионалист“ и също настояват членовете на кадровия орган да му гласуват доверие за отговорния пост.

„Наложеният стил на екипна работа и взаимодействие, съчетани с последователност, компетентност и твърдо отстояване на върховенството на закона дава необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР. Господин Гешев се е доказал като професионалист и изключителен авторитет, който би се справил с позицията на Главен прокурор“.

„Позицията ни се основава на безпристрастно и обективно мнение, което е сформирано от взаимодействие със структурите на Специализираната прокуратура, под ръководството на г-н Гешев, настоящ зам.-главен прокурор и постигнатите впечатляващи резултати в противодействието на организираната престъпност и разследването на престъпления с широк обществен отзвук“ , мотивират подкрепата си за номинацията на Гешев от ОДМВР-Перник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене