Свържете се с нас

Политика

Окръжна прокуратура Кюстендил подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор

Публикувано

на

Окръжна прокуратура Кюстендил изрази своята позиция относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Магистратите от Окръжна прокуратура Кюстендил, Районна прокуратура Кюстендил, Районна прокуратура Дупница и ОСО-ОП Кюстендил демонстрираха подкрепата си към Гешев пред пленума на Висшия съдебен съвет с писмо:

„Уважаеми членове на Висшия съдебен съвет, за първи път след демократичните промени в Република България за главен прокурор може да бъде избран магистрат от средите на прокурорите, при това номиниран единодушно от всички представители на прокурорската колегия на ВСС.

Същевременно, за първи път сме свидетели на това, че точно срещу тази кандидатура с цел – нейното бламиране, е организирана безпрецедентна атака, зад която открито прозират нечисти политико-икономически интереси. Категорично считаме, че процедурата по така важния за съдебната система и страната избор трябва да протече по нормативно установените правила, без да бъде повлияна от недопустим външен натиск.

Вярваме, че на 24.10.2019 година ще надделеят конституционният ред и здравият разум. Защото повече от всякога се нуждаем от проявяване на държавност в най-висока степен.“

 

коментара

Политика

Кметът на Симитли на среща при премиера за втората индустриална зона

Публикувано

на

Сградите на селските кметства в община Симитли ще бъдат санирани. Това става възможно след спечелен проект по европейската програма за развитие на селските райони.

Кметът на общината Апостол Апостолов вчера подписа договора за подобряване на енергийната ефективност, който е на стойност над 800 000 лв. Предстои да стартира процедура за обявяване на обществена поръчка за изпълнението му. Апостол Апостолов заяви, че утре му предстои среща с премиера Бойко Борисов, на която ще се обсъжда конкретно изграждането на втората индустриална зона в Симитли.

Припомняме, че в навечерието на местните избори министърът на икономиката Емил Караниколов  посети Симитли, за да огледа терените на бъдещата зона, която ще бъде изградена върху близо 200 дка на мястото на бившите военни погреби. Тогава министърът заяви, че община е Симитли е сред отличниците и е избрана заради терените, с които разполага и заради добрата администрация.
Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от инвеститори и запълнения капацитет на вече съществуващата индустриалната зона, която се намира на територията на бившето поделение.в.Струма

коментара

Продължете с четенето

Политика

Парламентът освободи от длъжност депутата Атанас Стоянов

Публикувано

на

Парламентът освободи от длъжност депутата от ВМРО Атанас Стоянов. Досегашният народен представител бе избран за кмет на Сандански.

На негово място в парламента се очаква да влезе лидерът на общинската организация на ВМРО в Петрич Стоян Божинов.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ