Пик от нови авто-къщи в Дупница!

124 са издадените разрешения за строеж и преустройство на сгради с обществено-обслужващо предназначение за периода от 2015 година до сега, показва справката от Дирекция „Устройство на територията и строителство“ в Община Дупница.

Продължава тенденцията към увеличаване на броя автокъщи. За този период са отворени 11 нови такива с общ капацитет 649 паркоместа. 10 са пък новите центрове за ремонт на автомобили. Най-много за този период са издадените разрешения за заведения за бързо хранене – 13.

Новите салони за красота са 6, а новите магазини са 7 за територията на общината. 6 са разрешителните за нови цехове. От леката промишленост такива са за производство на чанти, саи за обувки, два за преработка на мляко, а други две са за производство на мебели. 3 са издадените разрешителни за изграждане на къщи за гости. „Палитрата от различен вид бизнес в града е голяма. Забелязва се увеличение на икономическата активност и по-конкретно при средния и малкия бизнес.

Очевидно инвеститорите оценяват положително създадената среда и условия, за да развиват свой бизнес“, лаконична бе изпълняващата длъжността кмет на Дупница Олга Китанова.

Най-много са издадените разрешителни през 2018 година – 28, а от началото на тази до 12 септември те са 26 с тенденция да достигнат над 30.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене