Туристи от България, Гърция и Северна Македония пощуряха по наш увеселителен парк в планината

Туристи от България, Гърция и Северна Македония пощуряха по наш увеселителен парк в планината, който бе пуснат в експлоатация това лято. Атракцията е дълга 1 километър и представлява разходка с количка по тръбни релси в красива местност. Увеселителният RILA Fun Park е само на 30 км от Банско и на 84 км от Благоевград. Това е едно от най-новите и интересни туристически забавления у нас, което започна да посреща любители на високия адреналин преди точно два месеца.

„Съоръжението бе доставено от Германия. Монтажът продължи 4 месеца. Съпругът ми имаше огромно желание да го внесе и в България, за да може повече хора да се забавляват по време на своята ваканция. През тези два месеца имахме много гости от Банско, от Белица. Много хора от различни точки на България също го посетиха. Много голям интерес към RILA Fun Park имаше и от съседните държави Гърция и Северна Македония, както и други чужденци – израелци, британци, руснаци“, сподели Елена Пенчова, която заедно със своя съпруг успешно ръководят атрактивното съоръжение. Тя посочи, че атракцията ще работи целогодишно, като през студените месеци количките имат специални покривала.

Увеселителният парк се е посещавал от възрастни и деца над 7 години. Максималната скорост, която могат да развият количките е до 40 километра в час. Водачът има способността да контролира скоростта ѝ със спирачна система. Атракцията се простира на надморска височина от 1 200 до 1 345 м.

Посетителите се качват в двуместна количка, подобна на шейна и се движат по тръбни релси, разположени на хълм. RILA Fun Park е оборудван с пързалки, беседки, люлки, катерушки, стени за катерене, пясъчници, ЗИП пътека за деца. RILA Fun Park се намира в община Белица в местността „Дедово” на пешеходно разстояние от Парк за танцуващи мечки. От големите градове като София и Пловдив паркът е съответно на 180 и 150 км.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене