Джамбазки: Ердоган е диктатор, заплашващ България и мира в целия регион!

Поведението на ЕС спрямо него е лицемерно, отсече евродепутатът

Турският президент Реджеп Ердоган е диктатор. Действията му заплашват и България, и мира в целия регион. Европейският парламент и Европейският съюз трябва да спрат да му дават поводи да се чувства толкова уверен в себе си. Защото поведението им през годините беше лицемерно. Опитваха се да го подкупват, да си играят с него, правеха се, че не забелязват как се нарушават човешки права. В един момент обаче ставаме свидетели как голяма немска фирма премества производството си в Турция. По този начин не се защитават правата на човек.

Това коментира в студиото на „България сутрин“ по България ОН ЕР кандидатът за кмет на София и евродепутат Ангел Джамбазки.

Имайки предвид, че югоизточната ни съседка не спазва никакви екологични норми, замърсява околната среда, държи журналисти в затвора, води война и избива невинни хора, е немислимо да ни учи на човеколюбие в Европейския парламент, заяви Джамбазки.

Турция преговаря с ЕС повече от 40 години, но никога няма да бъде част от общността, отсече евродепутатът.

Ангел Джамбазки коментира и темата за Македония.

В Македония има стотици хиляди граждани, които се определят като българи. ВМРО винаги е гледала на страната като братска такава. Това, което искаме обаче, е политиците ѝ да спрат да се държат като двулични лицемери. Защото пред България говорят едно, пред Брюксел – съвсем друго, каза той.

Съвместната българо-македонска комисия по историческите въпроси се събира в Скопие. А изходът от днешните дебати ще покажат дали исканията на българската страна са били взети предвид от югозападната ни съседка, дни преди да стане ясно дали ЕС ще започне преговори за присъединяване със Северна Македония и Албания.

Расизмът е глупав начин на отделни единици да запълват живота си. Но генерален проблем за мен няма. Английските запалянковци се биха помежду си. Видях какво правят по „Витошка“, полицията трябваше да е по-твърда с тях. Бяха пияна банда, която се държи безобразно.

Така Джамбазки коментира снощния мач на българския национален отбор по футбол срещу отбора на Англия, на който имаше провокации и расистки подмятания от страна на част от присъстващите на стадиона.

Наркодилъри запълниха стадионите, вече нормални хора с деца не ходят на мачове. На стадионите виждаме криви мутри, които продават наркотици. Те провокират, те не са запалянковци, а провокатори. Същите хора развалят протести, каза още той.

Не само тестове за алкохол и наркотици трябва да се правят на някои кандидати, а и психотест. Вместо да се дават решения за проблемите на града, кандидат дава предложение за бой и то на тези години. Това държание е недопустимо. Възпитан съм да не бия по-възрастни. Побоят отпада за кампанията, отговори Джамбазки на поканата на Волен Сидеров за физически двубой.

Когато на евроизбори ги бием 7 към 1, то те започват да си търсят оправдания. Тези хора се застояха по кръчмите и загубиха връзка с народа, допълни още кандидатът на ВМРО за кмет на София.

Не участваме избори, за да помагаме или пречим на някого. Ако не виждах проблеми, нямаше да се кандидатирам за кмет. Моите опоненти няма да работят срещу цигански махали. Северните райони не живеят в София и като софиянци. Тези райони нямат добра връзка с градския транспорт. Тези райони имат нужда от електробуси и по-чест транспорт. Не е честно към избирателите, да им кажем да гласуват за друг, след като са го направили за нас, обясни за приоритетите си за София Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене