Свържете се с нас

Политика

Ексклузивно! Интервю с кандидатът за общински съветник от БСП Иван Геров

Публикувано

на

Иван Геров

Роден през 1982 г. в Гоце Делчев. Възпитаник на НПГ „Димитър Талев“. Висшето си образование по икономика е придобил в УНСС София. Занимава се с частен бизнес. Семеен, с две деца. Общински съветник от БСП в Общински съвет – Гоце Делчев мандат 2015 – 2019 г. Кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“.

  1. Какво не успяхте да свършите в досегашния Общински съвет и кои ще бъдат вашите лични приоритети в следващия Общински съвет, ако отново получите доверието на хората?

 

Има няколко проекта, които не се осъществиха през изминалия мандат, но те са заложени в програмата за следващите четири години. Програма, която е много добре структурирана и е напълно реалистична. Забавихме се с  изграждането на южен околовръстен път, допълнителни детски площадки в няколко жилищни квартала, обновяване на III ОУ „Братя Миладинови“ и изграждане на подпорни стени на река Делчевска.

Приоритет през следващия мандат на първо място ще бъде осигуряването на финансови средства за запазване и поддържане на изграденото през изминалия период. Усилията ще са насочени както към инфраструктурни проекти, така и към проекти в социалната сфера. Рехабилитацията на инфраструктурата в квартала зад Дома на културата, жк „Юг“, жк „Дунав“, централната градска част, както и доизграждане на малкото останала не ремонтирана инфраструктура до обособените индустриални центрове. Съществен проект са инсталациите за компостиране и сортиране на битовите отпадъци. Това ще даде възможност да не се увеличава финансовата тежест в бюджета на всички физически и юридически лица по отношение на средствата, които се отделят за такса смет. Приоритет ще бъде изграждането и на допълнителни детски площадки в жилищните квартали, както и ремонт на няколко от дворовете на детски градини, които не бяха допустим разход в проектите, с които се извърши пълното обновяване на сградния им фонд. Разбира се, приоритет е изпълнението на цялата програма за развитие на общината за период 2019 – 2023 година.

  1. Как оценявате условията за бизнеса, които са създадени в община Гоце Делчев и какво бихте подобрили в следващия мандат?

 

Когато говорим за подкрепа на бизнеса, в повечето общини се говори за подкрепа на национално ниво. Но в Гоце Делчев този проблем е поставен на дневен ред и самата община се явява силна движеща сила в икономическото развитие в региона. По отношение на административното обслужване, никога не се делят представителите на фирмите по политическа принадлежност. Силна е подкрепата и по отношение изграждането на нови, както и реконструкция на съществуващите пътни връзки. На този етап остана малка част от инфраструктурата водеща до обособените индустриални центрове, която не е обновена. Съществен принос в подпомагане развитието на местния бизнес са усилията на общината за създаване на МИГ – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово. Одобрената стратегия на МИГ, дава възможност на местния бизнес за увеличаване на производствените си капацитети, въвеждане на иновации, обучение на персонал и др., които дейности тепърва ще дадат своята  добавена стойност. Тук от съществено значение е оказваната консултантска помощ от страна на служителите на организацията на местните фирми, част от които не биха се престрашили да подготвят проекти на национално ниво. Общинското ръководство подкрепя и винаги ще помага на инвеститорите, които развиват и  създават нови дейности, водещи до икономическо развитие на местно ниво. Това е и една от предпоставките за по-добър и спокоен живот на жителите в региона.

 

  1. Имат ли нашите деца бъдеще в Гоце Делчев и какво бихте направили вие за да ги задържите тук?

 

Разбира се, че нашите деца имат бъдеще тук. Но за да се развиват, както тук, така и в други региони, трябва да бъдат упорити и последователни в избраната от тях сфера. Спрямо много други общини в България, регионът е икономически добре развит. Портфейлът от фирми по отношение на националност, които оперират на местно ниво, дава възможност на младите да усъвършенстват своите знания и на международните пазари. В региона имат възможност да работят, както в областта на производството и търговията, така и в сферата на услугите. Силно развитие се наблюдава и в областта на туризма. От друга страна в последните години се наблюдава и постоянен темп на растеж на трудовите възнаграждения. Голяма част от фирмите осъзнаха необходимостта да инвестират в младите хора чрез допълнителни курсове за обучения и стимули за тяхното развитие. Съществен момент в усилията за задържане на младите хора в общината е и постоянното подобряване на условията на труд в предприятията. До тук споменах част от причините, които са насочени към развитие на професионалните им знания. От друга страна всеки от нас вижда и направеното през последните години от общинското ръководство, за да се подобри градската среда. Реконструирани са по-голямата част от жилищните квартали, създадени са нови спортни площадки и детски градини, обновени са паркове в общината, направено е много, за да се подобрят условията на живот за младите и те да останат да се реализират тук. Усилията в тази посока ще продължат и през следващите четири години, ако получим доверието на хората, защото за нашия екип е много важно да се инвестира в младите хора, в тяхното образование и по-качествен живот.

коментара

Политика

Кметът на Симитли на среща при премиера за втората индустриална зона

Публикувано

на

Сградите на селските кметства в община Симитли ще бъдат санирани. Това става възможно след спечелен проект по европейската програма за развитие на селските райони.

Кметът на общината Апостол Апостолов вчера подписа договора за подобряване на енергийната ефективност, който е на стойност над 800 000 лв. Предстои да стартира процедура за обявяване на обществена поръчка за изпълнението му. Апостол Апостолов заяви, че утре му предстои среща с премиера Бойко Борисов, на която ще се обсъжда конкретно изграждането на втората индустриална зона в Симитли.

Припомняме, че в навечерието на местните избори министърът на икономиката Емил Караниколов  посети Симитли, за да огледа терените на бъдещата зона, която ще бъде изградена върху близо 200 дка на мястото на бившите военни погреби. Тогава министърът заяви, че община е Симитли е сред отличниците и е избрана заради терените, с които разполага и заради добрата администрация.
Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от инвеститори и запълнения капацитет на вече съществуващата индустриалната зона, която се намира на територията на бившето поделение.в.Струма

коментара

Продължете с четенето

Политика

Парламентът освободи от длъжност депутата Атанас Стоянов

Публикувано

на

Парламентът освободи от длъжност депутата от ВМРО Атанас Стоянов. Досегашният народен представител бе избран за кмет на Сандански.

На негово място в парламента се очаква да влезе лидерът на общинската организация на ВМРО в Петрич Стоян Божинов.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ