ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ! Две сестри просят в Петрич, след като майка им изгаря жива!

Казва се Веска, и това е било достатъчно! Тя обаче е наясно, че всички петричани я виждат пред входа на известна верига за хранителни продукти в града и от това не се срамува. Защото, такава е била съдбата й на изстрадал човек, лишен от необходимото, за да преживее, заедно със сестра си.

След пожара, в който изгаря жива майка й, те двете са принудени да приемат и такива мерки, с които, въпреки подмятанията на съгражданите им, мерките са единствените, които се очертават за двете, за да оцеляват, в дните на мизерия и безпаричие. Всъщност двете просят, но това не е точната дума. Те предлагат брошури от магазина, на влизащите в него и срещу това те не искат нищо. Разчитат на отзивчивостта на петричани.

Без да ги подсещат, те им дават за услугата понякога и до 2 лева, за да преживеят. “Работила съм към черквата „Св. Богородица“, като метях и миех, но след като отеца го отпратиха да служи в село Ръждак и дойде другият отец Павел, той ме изгони. Принудихме се със сестра ми да просим. Ние обаче не го правим за пари, а за да оцелеем в този живот.

И сега нямаме къде да живеем“, жалва се една от сестрите Верка. Тя не се срамува също и от облеклото си. От горе до долу е облечена с дъждобран, който не сменя с дни. Сестра й пък се завива с кашони, като ги използва за връхно облекло.

Веска признава, че е дебела, защото яли само хляб. Въпреки всичко петричани ги съжаляват и редовно ги снабдяват с пари и продукти за да преживяват, особено пред настъпващото застудяване.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене