Англия ни нанесе най-срамната загуба в историята

България загуби с 0:6 от Англия предпоследен двубой за нашите от квалификационната борба за Евро 2020, което е най-голямата загуба за „лъвовете“ у дома в историята досега (предишната е от СССР през 1957-а година с 0:4).

Срещата започна с атаки и към двете врати, но в 7-ата минута гостите откриха, след като Маркъс Рашфорд получи топката отляво, залъга последователно Десподов и Пашов и прати топката в далечния ъгъл на Пламен Илиев. Минути след това нашите отвърнаха с коварен удар на Ивелин Попов от границата на наказателното поле, но Пикфорд се разпъна и отрази удара му.

 

Англичаните продължиха да тормозят отбраната ни най-вече по левия фланг, но в 21-ата минута смениха посоката. Стърлинг нахлу отдясно и пусна топката към Рос Баркли, който от по-малко от метър се разписа за 2:0.

 

След 26-ата мачът беше спрян за няколко минути заради прояви на расизъм на „Вадил Левски“. Главният рефер Иван Бебек получи сигнал от английските футболисти,  след което последва официално предупреждение към публиката и инструкции от диктора на стадиона.

 

Минути след подновяването на играта Англия вкара трети гол. Хари Кейн центрира опасно и Баркли я засече в мрежата отблизо за 3:0.

 

Към края на полувремето двубоят отново беше прекъснат заради расизъм, като този път не английските футболисти, а четвъртият съдия реагира на скандирания. След подновяването на играта Англия отново вкара гол и след контраатака Кейн намери Стърлинг за 4:0 преди почивката.

 

На полувремето в игра се появи Божидар Краев, чиято първа проява в мача обаче беше да се сблъска с набралия скорост Кирил Десподов и след това да изрита топката високо по посока на вратата на британците.

 

Гостите пък отвърнаха с контраатака, при която обаче Пламен Илиев спаси удара на Стърлинг в 51-ата минута. Стражът на Лудогорец отново се намеси решително в 58-ата минута, когато отново спаси удар на звездата на Манчестър Сити. Илиев спаси вратата си за трети път в рамките на 10 минути и при удар на Хари Кейн в 63-ата минута, когато получи топката в наказателното поле, финтира бранителите на България и стреля.

 

Напрежението пред нашата врата не спря и Маркъс Рашфорд беше близо до гола в 67-ата минута, когато надбяга Пашов и Терзиев и стреля остро, но отчаян шпагат на дебютанта Хаджиев спаси вратата ни. Две минути по-късно обаче комбинация между Кейн и Стърлинг матира отбраната ни за 5:0.

 

Малко преди попадението за британците Исмаил Иса напусна играта, за да отстъпи мястото си на Галин Иванов, но и това не помогна на нападението ни. Четвърт час преди края пък в игра влезе и Кристиян Малинов на мястото на Вандерсон, докато за Англия се появиха Джейдън Санчо, Мейсън Маунт и Калъм Уилсън.

 

Гостите можеха да вкарат и шести гол, но гредата раздели Хари Кейн от попадение. Само две минути по-късно обаче капитанът на „трите лъва“ се разписа, поемайки топката пред наказателното поле и насочвайки я в долния десен ъгъл на Илиев (6:0). В продължението на срещата отново гредата ни спаси от седми гол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене