Стабилно е състоянието на тримата най-тежко пострадали от взрива в Банско

Пирогов

Тримата най-тежко пострадали от взрива в Банско са в стабилно състояние. Това заявиха за E79news от пресцентъра на столичната клиника „Пирогов”. Общо петима са пострадалите от инцидента в курортната община.

При гасенето на пожара са пострадали огнеборците от местната служба Христо Дурев и Георги Щранков. Христо Дурев получил наранявания на крака и рамото. Той е в разложката болница, ще остане за наблюдение едно денонощие. С 5 % изгаряния в столичния институт „Пирогов“ е пожарникарят Георги Щранков. Състоянието му е стабилно. В „Пирогов“ са настанени двама банскалии, включили се в потушаване на огъня. С 23 % изгаряне по тялото е Иван Ковачев. Съгражданинът му Атанас Пармаков е с 21 %. Двамата не били подходящо облечени и този факт е причинил по-голямата степен поражения по лицата и крайниците им.

„Итримата са в клиниката по изгаряне. Двама от тях са настанени в изгаряне реанимация. Единият е с 23% изгаряне в областта на главата, горните и долните крайници, другият е с 21 % изгаряния в областта на главата и горните крайници, а третият е настанен в клиниката, но в отделението за възрастни и е с 3%изгаряне. Вече са в стабилно състояние”, съобщи по телефона Мария Порайзова, ПР „Пирогов” – София. 

Общо петима души пострадаха при пожара, който предизвика взрив на газова бутилка в Банско. Инцидентът стана тази нощ. Вследствие на предприетите действия огънят е потушен, като в резултат на инцидента са пострадали двама служители на РСПБЗН-Банско и трима граждани оказващи помощ при гасенето. Причините за пожара са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство. Извършва се повторен оглед на местопроизшествието.

Автор: Деси Атанасова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене