Програмата Scrach, която е среда за програмиране чрез блокчета стартира н Първо ОУ Св.Св. „Кирил и Методий „ в Гоце Делчев

Валерия, Радост, Вики и Коки от школата по ИТ, с ръководител Людмила Дерменджиева, директор на Първо ОУ в Гоце Делчев днес представиха програмата Scrach, която е среда за програмиране чрез блокчета.

 Участниците от 1. до 4. клас имаха възможност да допринесат за опазването на Планетата, като не позволяваха отпадъци да паднат на земята, учиха се на здравословно хранене, чрез Makey Makey и здравословни храни, проведоха екипни състезания с роботизирани играчки.

Клубът по роботика, с ръководител Борислава Мингова, представи, пред учениците от 5. до 7. клас програмиране на Лего роботи. Участниците наблюдаваха демонстрация на изпълнение на готова мисия по игралното поле и след това сами осъществиха собствена мисия.

Всички участници в събитието се забавляваха и научиха по нещо за програмирането. Като подарък и спомен от събитието участниците получиха курабийка с логото на инициативата и сертификат за участието си в дейностите. Вярваме, че това ще допринесе за повишаване на интереса към програмирането. Утре ни очаква програмиране с учениците от първи клас от нашето училище.

Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Благодарим и на Nevena Tsarvishtenova, която създаде нашите красиви и вкусни бисквитки!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене