Главният секретар на МВР Ивайло Иванов: Благодарение на Иван Гешев в сравнение с миналата година имаме 40-процента спад на телефонните измами

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов с последни подробности за разстрела на Станка Марангозова и работата му с Иван Гешев

Не съм съгласен, че става дума за показно убийство, то е извършено поне час и половина преди да се подаде сигнала към нас. Това е поредния случай, по който ние работим. Имахме няколко убийства през последните месеци и за наше щастие всички са разкрити“, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред „Нова телевизия“ по повод убийството на фараонката Станка Марангозова. Той допълни, че убиецът според него е познат на разстреляната Марангозова, а оставената роза е за отвличане на вниманието. Биографията на убитата пък е доста богата, а не е в затвора защото не са събрани достатъчно доказателства. Иванов е категоричен, че работата ще бъде свършена и убиецът ще бъде разкрит.

„В България има организиране престъпни групи и виждате, че всяка седмица задържаме по една. Фатка, че действаме със Специализираната прокуратура е показателен и за свършената работа“, допълни главният секретар.

По повод битовата престъпност, той подчерта, че има драстичен спад особено в малките населени места, като се прави ежедневен анализ, сформан щаб, който се ръководи лично от него. „Едва ли има държава, която може да се справи изцяло, а за изминалата година разкрихме на 100 процента всички убийства“, подчерта Иванов.

За борбата с ало-мафията, Иванов заяви, че това е третата поредна акция срещу тези извършители, които са с нисък социален статус, без образование, полагат се много усилия, които са между полиция, прокуратура, мобилните оператори и журналистите. „В сравнение с миналата година имаме 40-процента спад с телефонните измами“, допълни още Иванов. Той подчерта, че това не е прецедент за България, а често се стига само да така наречените мулета, а големият подем в работата им всъщност идва след общата работа с прокуратурата и благодарение на Иван Гешев за отличната работа и затова, че веднага се е отзовал и е приел присърце борбата с ало-мафията. Главният секретар припомни и думите на Иван Гешев, който заяви, че ще се борят за още повече заловени ало-измамници и спад до 50 процента на статистиката.

На въпрос дали сме добре подготвени за евентуална мигрантска вълна, Иванов заяви, че към този момент пряка опасност за страната ни няма и ще бъдат спират на границата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене