Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев

Преди дни, момичетата от клуба по роботика и от школата по ИТ към Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, демонстрираха възможностите на програмирането пред ученици от Обединено училище „Св.Паисий Хилендарски“-с.Корница.

Инициативата „Програмирай любима приказка“ се проведе като част от дейностите, планирани от нашето училище, в рамкита на Европейската седмица на програмирането.

Клубът по роботика, с ръководител Борислава Мингова, представи, пред учениците от 5. до 7. клас програмиране на Лего роботи. Участниците наблюдаваха демонстрация на изпълнение на готова мисия по игралното поле и след това сами осъществиха собствена мисия.

Валерия, Радост, Вики и Ради от школата по ИТ, с ръководител Людмила Дерменджиева, пък представиха програмата Scrach, която е среда за програмиране чрез блокчета. Участниците от 2. до 4. клас имаха възможност сами да програмират своята любима приказка, както и да проведат екипни състезания с роботизирани играчки.

Всички участници в събитието се забавляваха и научиха по нещо за програмирането. Като подарък и спомен от събитието участниците получиха курабийка с логото на инициативата и сертификат за участието си в дейностите. Вярваме, че това ще допринесе за повишаване на интереса към програмирането. Инициативите ни продължават и в други населени места, както и в нашето училище.

Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

   

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене