Пирин загуби с 1:3 от ЦСКА -София в контрола

Пирин загуби с 1:3 от ЦСКА -София в контрола, която се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. И привлече повече от 1500 зрители.

Евандро откри в 11-ата минута, Брадли Меледже изравни (21), а Пламен Гълъбов (30) отново даде преднина на червените.

В 52-ата минута Евандро вкара трети гол за своя отбор.
Гостите не можеха да разчитат на своите национални състезатели в тази контрола. Аут поради травми пък бяха Митко Митков, Томи Юрич, Жанио Бикел и Рафаел Енрике.Част от агитката на домакините не бе допусната до трибуните, тъй като не успя да премине дрегерите, които са разположени на входа.В началото на срещата благоевградчани представиха своя талисман Енцо.

Червените организираха добра атака още във втората минута, когато Евандро стреля от малък ъгъл, но в аут. Пирин отговори подобаващо 180 секунди по-късно. Тогава Виданов засече с глава центриране от корнер, но Брадли Мазику изчисти пред голлинията.В 8-ата минута Пирин пропусна нова възможност. Брадли Меледже излезе очи в очи фронтално срещу Бусато, но стражът на ЦСКА-София реагира блестящо, спасявайки шута на нападателя.
Червените отговориха подобаващо на предизвикателството с попадение в 11-ата минута. Жеферсон центрира отляво към Евандро, който вкара с глава за 1:0.В 14-ата минута ЦСКА-София като по чудо не вкара второ попадение. Евандро прокара топката под краката на Пангев, но тя се отби в лявата греда.
И когато ЦСКА-София имаше видно превъзходство, Пирин изравни. Орлетата организираха отлична триходова комбинация пред наказателното поле на гостите в 21-ата минута, която завърши с шут по земя на Брадли Меледже за 1:1.Попадението даде криле на Пирин и в 27-ата минута благоевградчани отново застрашиха червената врата. Домакините получиха право да изпълнят фаул на 25 метра фронтално срещу вратата. Конър Хендерсън стреля добре, но Бусато демонстрира брилянтен рефлекс и изби топката, която се бе насочила в горния ляв ъгъл.
Малко по-късно, в 30-ата минута, ЦСКА-София вкара втори гол. Вратарят Пангев излезе неразчетено при центриране от корнер и Пламен Гълъбов вкара с глава за 2:1.Шест минути след почивката Тони Уот се измъкна от централните бранители, преодоля Пангев и стреля от малък ъгъл, но Пушкаров успя да покрие вратата и изчисти в корнер. След неговото изпълнение Албентоса стреля с глава, стражът Пангев изби, Евандро направи добавка, която след рикошет във футболист на Пирин влезе в мрежата – 3:1 за ЦСКА-София.В 66-ата минута орлетата пропиляха отлична възможност да се върнат в мача, когато Контохристос не успя да вкара с глава в празната врата след центриране отляво.
Последваха още два опасни шута на футболисти от Пирин. Първият бе спасен от Бусато, а вторият излезе в аут. Червените отговориха с опит за прехвърлящ удар от 60 метра на Рубен Пинто и халфът не бе далеч от истината, но не му достигна малко повече сила да вкара феноменално попадение.В 80-ата минута Евандро проби и центрира отляво към Тони Уот, а таранът на червените стреля с глава в аут, пропускайки добра възможност да се запише сред голмайсторите.Пирин спорт

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене