Националната кампания „Бъди войник” гостува на 15 октомври за първи път в Гоце Делчев

Гоце Делчев е вторият град в област Благоевград, в който ще се проведе кампанията „Бъди войник“. Събитието е част от празничната програма по повод отбелязването на 107 – та годишнина от Освобождението на Неврокоп.

Националната информационна кампания за популяризиране на военната професия под надслов „Бъди войник“ се организира от  Министерството на отбраната и се реализира със съдействието на община Гоце Делчев.

Кампанията „Бъди войник“ включва информационна борса за военната професия и показ на техника и въоръжение на Сухопътните войски и Служба „Военна полиция“. Основната цел на кампанията е да бъдат привлечени кандидати за военна служба като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

Програма на кампанията „Бъди войник“ за 15 октомври /вторник/ в Гоце Делчев:

От 15:30 ч. на площад „Гоце Делчев“ ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси.

По същото време ще има статичен показ на въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и Служба „Военна полиция“. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Централно военно окръжие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене