Свържете се с нас

Бизнес

Частни съдебни изпълнители дават на търг десетки луксозни имоти за милиони, най-скъпият е в Банско!

Публикувано

на

20 хотела и 60 кръчми извадиха на тезгяха частни съдебни изпълнители от цялата страна в края на лятото. Това показа проверка в регистъра на публичните продажби на Камарата на ЧСИ-тата.

Най-скъпият хотел, обявен на търг, се намира в Банско и началната му цена е близо 8 200 000 лв. Той е на груб строеж и се намира в местността Грамадето на зимния курорт. Според обявата хотелът е замислен като апартаментен комплекс и се състои от 3 отделни сгради. Общо в тях са разположени около 30 самостоятелни жилища, а всяка сграда разполага със собствена рецепция.

Въпреки че достъпът до имота минава през черен път, а самите сгради са недостроени, всеки желаещ да го купи ще трябва да плати най-малко 8,2 млн. лева. Само за участието в търга, който ще се състои на 7-и октомври, когато ще бъде проведено и самото наддаване за имота, всеки кандидат-купувач пък ще трябва да внесе по сметката на ЧСИ-то 820 000 лв. задатък.

Парите се възстановяват ако участникът не успее да спечели търга. При него ЧСИ-то отваря всички подадени оферти и обявява за купувач далия най-висока цена. Ако някой реши, че може да предложи повече пари има възможност да направи това, като стъпката отново е около 820 000 лева, над печелившата оферта.

Втората най-скъпа оферта е с цели 6 млн. лева след първата и е за хотел, който се намира в местността Горна Росица край Габрово и е пуснат за продажба заради дългове към банка. В описанието му е записано, че имотът е бивш почивен дом, а целият е с площ от малко над 5 декара. Комплексът включва както част за настаняване, така и ресторант и конферентна зала.

За около 1,4 млн. лв. пък са пуснати за продажба три хотела в Рибарица, Кошарица и Пампорово. Както и предишните два, те са обявени за продан заради дългове на собствениците, които не са покрити в законовия срок. Най-евтиният имот в тази графа пък се намира край Видин и може да стане собственост на всеки мераклия, готов да брои за него повече от 40 000 лв. Сградата обаче е в много лошо състояние и се нуждае от основен ремонт. Освен хотелите, на тезгяха са извадени още и 60 заведения в цялата страна, както и още 138 магазини и търговски площи.

Кръчмите, обявени за продажба, вървят между над 1 000 000 и 7000 лева. В горния ценови диапазон се предлагат заведения, които са напълно обзаведени и са култови за съответния град Най-евтините оферти пък са за тип квартални заведения, в които отдавна не са правени подобрения. От годишния доклад на камарата става ясно, че през 2018 г. в платформата са публикувани 41 174 броя обяви за продажби на имущество.

„За сравнение обявите са били 51 699 за 2017 г.“, подчертава се в документа. През 2018 г. обявленията за продажба на недвижими имоти са били 37 024 броя спрямо 46 545 за 2017 г. Отделно в регистъра миналата година са били пуснати за продажба 1606 МПС, като техният брой е само с 91 по-малко от предишната година. Освен това са публикувани и 2544 броя обяви за пуснати на търг движими вещи. Те са с малко под 1000 по-малко в сравнение с 2017 г., когато са били 3457.

„Тук правим следното важно уточнение –броят на публикуваните обявления не означава реално извършени продажби, нито пък че толкова имоти са предмет на изпълнение. В много случаи се провеждат по няколко продани на едни и същи имоти поради липса на наддавачи“, допълват в годишния си доклад от камарата.

коментара

Бизнес

ПОКАНА за провеждане на двудневно обучение на тема: „Подготовка на проектни предложения по мярка 3-6.4 от стратегията за вомр на МИГ – Гоце делчев – Гърмен – Хаджидимово“

Публикувано

на

ДО
потенциални бенефициенти – микропредприятия, земеделски стопани и занаятчии от територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово

 

ПОКАНА

за провеждане на двудневно обучение на тема:

30 – 31 октомври 2019 г.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Във връзка със сключено Споразумение №РД 50-197/29.11.2016 г. и изпълнение на дейности по подмярка 19.4 „Текущи разходи и популяризиране на стратегия за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., СНЦ „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“ ще проведе обучение на тема:

 

„Подготовка на проектни предложения по мярка 3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Стратегията за ВОМР на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен- Хаджидимово“

 

Каним микропредприятията, земеделските стопани и занаятчиите от територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, които имат интерес за кандидатстване по мярката да вземат участие в предстоящото двудневно обучение, което ще се  проведе на 30 – 31 октомври 2019 г. от 10:00 часа в гр. Гоце Делчев, ул. Александър Стамболийски №13, зала на първи етаж в сградата на Ловно – рибарско сдружение „Сокол“.

Очакваме Вашето присъствие!

За допълнителна информация може да се обръщате към екипа на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово на ел. адрес mig_gotsedelchev@abv.bg и тел. +359 89 366 1767, тел.  +359 89 589 0959 и тел. +359 89 589 0988.

Екип на

МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово

 

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Търговията втора ръка – хит в Благоевград

Публикувано

на

Традиционно смятани за място за пазаруване за по-нискобюджетни клиенти, все по-често от техните услуги се възползват и по-заможни хора. 

Причината е, че в тези магазини се намират тоалети на мярки, които не се предлагат по магазините в страната.

Цените на дрехите втора ръка са по джоба на всеки и често клиентите намират в тяхно лице начин да си набавят нещо по-различно от евтината и некачествена стока, която залива търговските обекти

От тях пазаруват не само жени, но и много мъже.

„Българина, м частност – благоевградчани все повече обедняват, ножицата между бедния и богатия все повече се увеличава, така че хората търсят все пак някакъв начин да се облекат, да се обуят и да носят свестни сравнително неща“, твърдят собствениците им.

И допълват, че почти всички магазини в града зареждат нова стока всяка седмица.Вносът им е най-вече от Холандия, Гърция и Франция.

Продавачите съветват при закупуване на стока тя да мине първо през дезинфекция и силен перилен препарат. Също така да се избягва пазаруването на бельо втора употреба, включително и чорапи.

Магазините за дрехи втора ръка - хит в Благоевград снимка 1

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ