Свържете се с нас

Интервюта

Методи Байрактарски: Каня г-н Камбитов да го разходя из „Струмско“, за да му покажа с какво да се заеме веднага след изборите!

Публикувано

на

Методи Байрактарски – Айс
Зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Едва ли има човек в Югозапада, който да не познава Айс, но за по-младите ще припомним: Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. Той е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие” в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Поддържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник. Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа. Айс има двама синове Георги и Методи Jr. През 2014 години Байрактарски, се свързва с популярният медиен магнат г-н Веселин Стаменов с предложението да прави музикална страница във вестник Топ Преса. Стаменов одобрил идеите на Байрактарски… Всичко друго се случваше ежедневно пред учите на читателите на медийната група на Топ Преса. Айс оглавява благоевградския офис на медията и е автор на едни от най-четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример”, “Искам Думата”, „Нагли Шофьори От Югозапада“, „Грозни Гледки От Благоевград“. За 6 години във Топ Преса Байрактарски е направил над 700 интервюта с интересни хора от Югозапада: актьори, певци, бизнесмени, лекари, политици… Айс бе и част от онлайн проекта „Неудобните” и шеф на „Благоевградска ВЕСТ“.

Г-н Байрактарски, публично обявихте, че подкрепяте  кмета Камбитов и бяхте атакуван от тролове и анти ГЕРБ настроени потребители на фейсбук…

– Държа да се знае, че аз съм безпартиен, не членувам никъде… Това, че в момента работя в медия, трябва ли да ме прави безпристрастен? И в това бях обвинен, трябвало да давам трибуна на всички борещи се, за влас. ЗАЩО??? Имам си мнение бе… Това е мое лично право! Топ Преса е частна медия, ние не получаваме държавни субсидии или грантове, за да плюем срещу някого. Ако имам мнение за някого си имам и трибуна да си го изразя. Ако на теб не ти харесва не ми чети вестника. Аз съм в добри отношения с много депутати, кметове, областни управители…  Държа да се знае, че колкото приятели имам в ГЕРБ, толко са и в ВМРО, ДПС, БСП… и всички други партии… Камбитов го подкрепям, защото наистина направи много за Благоевград… Ако някой не вижда, това което кмета и екипът му направи трябва да иде да се прегледа.  Аз го подкрепям, защото той започна много неща и държа да си ги довърши. Длъжен е да го направи. Така че спрете с това, че съм гербер… Не, не съм, нарцис съм!!!

Има ли Топ Преса договор с Община Благоевград, за медийно обслужване? Това е един от често поставяните въпроси от няколко от кандидат кметовете и общински съветници…

– Ще ми бъде много по лесно да кажа с кои общини нямаме договор. Топ Преса не е сайтче… Топ Преса е медийна група с няколко сайта, няколко печатни издания, продуцираме онлайн предавания, снимаме видеоклипове, правим късометражни филми. За мен би било обидно да нямаме договор с дадена община или кметство. Тук има нещо друго, което тормози част от питащите. Няма да споменавам имена… но медиен бос не се става със закупуването на пет домейна на промоция. Предполагам знаете колко струва един сайт – тъй наречените медии… Домейна – .com е 24 лв за една година. Домейна – .bg e 60 лв. Хостинга в зависимост от фирата е от 3 лв. до 6.75 лв./мес. Така, ме всеки може да си направи сайт и да казва, че има медия. Е да ама не… Зад успеха на Топ Преса има стотици безсънни нощи, часове извънреден труд. Много често нямам време за обърна внимание на децата си заради това, че трябва да се пише или да се снима или да се монтира нещо. Затова е обидно когато някой си сульо напише, че Топ Преса е еди-какво си!  Имаме договори с много хора, имаме много ПР договори всеки ден хора от бизнеса ме търсят за статии и рекламни карета. То се вижда във вестника, нали? Тук ще кажа и нещо много важно, което забравих. Топ Преса е единствената медия, което показва  нещата такива каквито са. Показваме и нередностите извършвани от хора на ръководни постове в Община Благоевград. Всичко е било доказано със снимки или видео. Ние не си затваряме очите, както правят други „медии“.

Познаваш ли другите кандидат кметове и какво ти е мнението за тях?

– Позамае Албина, Росен, Калоян и Дончо… Мога да кажа, че Албина е най-добрият адвокат който познавам. Много добър човек, помагала ми е много пъти. Малко преди да стартира кампанията аз бях в кантората й, за да направим интервю. Много ми хареса това, че иска да премахне таксите за детските градини. Това е много добра идея и я подкрепям напълно.  Лошото, е че при нея се набутаха тъй наречените политически хамелеони.  Роската несъмнено е най добрият кмет на Дъбрава. За много кратко време направи селото известно в целия Балкански полуостров. Работили сме и с Дончо и с Калоян. За Томов и Ризов не бях и чувал. Смешното е, че някои от тези хора надянаха костюми и започнаха да поднасят цветя тук-там. Само за да ги щракнат сайтовете на които са си платили. Къде бяхте вчера бееeee? Мога да ти кажа, кои нови лица искам да видя в общински съвет… Това са психологът Георги Костадинов, президентът на родната федерация по бейзбол и шеф на „Бизоните“ Ясен Неделчев, европейската и световна шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска… Това са хора, които познавам от много време, хора които не влизат в политиката за да крадат или строят а да направят нещо добро. Те са кандидати от различни партии и мисля, че няма да се намери човек, който да каже лоша дума за тях…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Интервюта

Тази седмица във вестник “ Топ Преса „

Публикувано

на

  • СКАНДАЛНО!!! Катедра „Психология“ към Философския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ хвърли бомбата: Доц. д-р Николай Марин страда от психоза, която ще го унищожи!
  • Венци Сотиров – независим кандидат за общински съветник: Човекът е като книга. Не съдете само по корицата, трябва да я отворите и да я прочетете!!!
  • 66-годишният бай Шукри: Ванга спаси семейството ми
  • ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ! Две сестри просят в Петрич, след като майка им изгаря жива!

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Най-успешният кмет на Благоевград! Д-р Атанас Камбитов: Оценката я дават хората! Тяхното мнение е критерий за това, дали едно населено място се развива правилно или не

Публикувано

на

С тържествен водосвет бе открит предизборният щаб на кандидат-кмета, издигнат от ПП ГЕРБ, д-р Атанас Камбитов. Осветът извърши свещеникът от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отец Андон Шавулев. С питка за здраве и благополучие стартира работата в предизборния щаб на д-р Камбитов. На церемонията присъстваха кандидати за общински съветници и привърженици на идеите за управление на д-р Атанас Камбитов, който участва в предизборната надпревара за трети кметски мандат, с номер 43 в интегралната бюлетината. С вяра в успеха и планове  за превръщането на Благоевград в още по-добро място за живеене, домакинът и гостите вдигнаха тост. „Приятели, благодаря Ви за подкрепата! Сигурен съм, че заедно ще успеем и ще продължим да правим, това, което можем най-добре – да работим за доброто и просперитета на Благоевград. Ние не говорим, ние работим. По делата ще ни познаете“, каза кандидат-кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той получи пожелания за победа на местните избори, които са насрочени за 27 октомври. Предизборният щаб се намира на бул. Св. Св. Кирил и Методий“ №9 в Благоевград. След тържеството помолих г-н Камбитов да каже няколко думи специално за читателите на Топ Преса.

– Г-н Камбитов, поздравяваме ви първо за наградата в категория „Социална община“ в конкурса „Кмет на годината“! Очаквана ли беше тя за вас?

Реално този конкурс показва  усилията и резултатите на кметовете на общини в България.  Всички ние строим ежедневно, строим детски градини, училища, спортни зали, плувни басейни, площади, улици, паркове, депа, пречиствателни станции. Правим го, за да подобряваме условията за живот в нашите общини! Това, което засяга обаче най-пряко най-уязвимата част от българското общество, а именно хората в нужда, е социалната политика. Тези хора имат нужда, различна от тази на всички останали. Радвам се, че целенасочената политика на община Благоевград в тази посока беше оценена. Има за какво да получим наградата! Ежегодно дофинансираме програмата „Личен асистент“, така че да обхванем абсолютно всички хора, които се нуждаят. Дългогодишна практика на общината е и да финансира на 100% двойките с репродуктивни проблеми, независимо от броя на опитите, независимо от възрастта. Спортните бази са безплатни за клубовете. Гордеем се и с това, че първи в страната построихме 183 нови, напълно обзаведени социални жилища по ОП „Региони в растеж“. Това е много малка част от нещата, които правим. Разбира се, нямаше как да се справим без помощта на премиера г-н Борисов и  правителството, за което  благодаря!

– Голяма част от благоевградчани ви смятат за най-успешният кмет на Благоевград. Как оценявате работата си и кои са нещата, с които се гордеете?

Смятам, че усилията на един кмет трябва да са концентрирани върху работа за развитието на общината, която представлява, а не да оценява. Оценката я дават хората! Тяхното мнение е критерий за това, дали едно населено място се развива правилно или не. През последните години в Благоевград се направиха много неща, с които, разбира се, аз и екипът, с който работя, се гордеем. Трудно ще е да ги изброя, затова мога само да набележа част от тях. Имаме реализирани множество инфраструктурни обекти. Част от тях са по Инвестиционната програма на Община Благоевград, други са по оперативни програми на Европейския съюз. В Благоевград през последните години бяха изградени много улици, които до този момент винаги са били на земна основа. Кръстовища със светофарни уредби бяха преобразувани в кръгови. През настоящия мандат на управление продължихме и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност, благодарение на която Благоевград се оказа на лидерска позиция по отношение на санирани жилищни сгради в България. Ако трябва да назова неща, с които категорично се гордея, едно от тях е изграждането на Регионална система за управление на битови отпадъци. Реализирането на обекта е в резултат на неимоверни усилия в продължение на 8 години. Т. е. започнахме още през  2011 година, когато за първи път встъпих в длъжност  като кмет на Благоевград. Без каквото и да било притеснение мога да кажа, че до този момент не бяха направени никакви постъпки за реализирането на депото. Регистрирахме сдружение, започнахме да придвижваме документите и да търсим механизми за финансиране. В сдружението влязоха 5 общини – Рила, Кочериново, Бобошево, Симитли, с водеща община Благоевград. И сега Благоевград има реализирано депо, на първи етап. Предстои то да бъде надградено, ще изградим анаеробна  и копмпостираща  инсталация. Мога да кажа, че Благоевград ще има едно от най-модерните депа в България. Ако не бяхме предприели тези действия, няма да е пресилено да кажа, че общината щеше да претърпи фалит. Санкциите от Европейския съюз в това отношение са изключително сериозни. Тук благодаря на всички институции, които извървяха този път с нас. Финансирането на депото е от републиканския бюджет, надграждането – с европейски средства. И когато говорим за решаване на дългогодишни проблеми, няма как да не спомена предстоящото изграждане на подлез на входа на един от най-големите квартали в Благоевград – кв. Грамада. Тази година приключи ремонтът на площадното и подплощадното пространство в Благоевград, намиращо се при сградата на Общината. Ремонтирахме една от основните улици в Благоевград – ул. „Марица“. На място подменихме ВиК мрежата, която създаваше проблеми на жителите десетки години наред. Обособени са паркоместа и нови зелени зони.  В IV микрорайон изградихме нови шест улици, ведно с нова подземна инфраструктура. Облагородихме района, така че кварталът в момента има изцяло европейски вид. През последната година направихме и нова мрежа от велоалеи, които свързват основни улици и булеварди в Благоевград. Това има своя социален и екологичен ефект. Както споменах вече, сред нещата, с които се гордеем, е построяването на 183 нови социални жилища, предназначени за хора в нужда. Непрекъснато поддържаме и обновяваме материално-техническата база в училищата и детските градини на територията на община Благоевград. Имаме изградени множество детски и спортни площадки. Когато говорим за редуциране на вредни емисии във въздуха, трябва да спомена, че през 2019 година подменихме изцяло автобусите от градския транспорт. Старите коли бяха заменени с такива, отговарящи на Екостандарт Евро 5. През настоящия мандат обособихме и нов парк, с площ 62 дка, където организираме големи културни събития – концерти и фестивали. На същото място предстои да изградим голям православен храм. По отношение на развитието на туризма и културата в община Благоевград също мога да кажа, че има сериозен подем. Едва ли има човек, който не знае, че през 2015 г. в Благоевград възродихме мащабния фестивал „Франкофоли“, който годишно привлича десетки хиляди туристи от цял свят. Чрез него Благоевград е наистина разпознаваем. В Благоевград се провеждат и годишните музикални награди на БГ радио.

В Благоевград един от проблемите е липсата на сериозни инвеститори. Какво правите в посока този проблем да бъде решен?

– Категорично това е един от сериозните проблеми на Благоевград. Той обаче има своята предистория. Ситуацията в Благоевград е такава, защото в общината няма достатъчно голям терен за обособяване на индустриална зона, отговаряща на условията и изискванията на инвеститорите. Преди години тук всичко е разпродадено или е връщано на собствениците, т. е. Благоевград е оставен без производствена зона, без условия за инвестиции. Именно това е проблемът, с който се борим години наред. Има интерес от страна на чуждестранни фирми, големи компании, но нямаме условията. Този проблем обаче също ще бъде решен след подписване на Меморандум между Община Благоевград и „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД. Тук е мястото да благодаря на премиера Бойко Борисов за категоричната подкрепа, която ни оказва. Този меморандум е първата и решителна крачка към създаването на тази така важна за нашия град Индустриална зона. По този начин ще можем да отговорим на нуждите на бизнеса. Има осигурен финансов ресурс. Целта на индустриалната зона е да привлича инвеститори от страната и чужбина. Смятам, че Благоевград го очаква светло бъдеще по отношение на инвестициите. Още повече че нашата община се намира на стратегическо място…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ