Гешев уличи „БОЕЦ“ в манипулации пред ВСС

Зам. главният прокурор Иван Гешев уличи в манипулация свързаното с банкера беглец НПО „БОЕЦ“. Гешев отговори писмено на зададените към него въпроси от НПО-то „БОЕЦ“, публикувани на страницата на Висшия съдебен съвет в рубриката „Становища и въпроси“ във връзка с номинацията му за обвинител №1.

Гешев оборва, по думите му, „манипулативните твърдения на сдружението“, с факти по конкретни разследвания и дела. Преди няколко дни сдружението прати поредна порция доноси срещу Гешев във ВСС – този път те бяха свързани с делото за данъчни измами “Недосегаемите“.

Гешев посочва, че неназованият източник на информация на НПО-то очевидно го е подвел и излага конкретиката по зададените въпроси, свързани с конкретни дела. От проследяването на казуса обаче става ясно, че следовател по делото е бил скандалният Бойко Атанасов, който обаче е бил отстранен, защото буквално е държал разследването на трупчета. В същото време след това Атанасов, когото „БОЕЦ“ предложиха и за главен прокурор, е получил наказание за това дело, след като започнал медийна капания срещу държавното обвинение, в която клеветял колегите си.

Накрая на отговора си Гешев прави извода, че цялата информация, която засяга посочените производства, както и съдебните актове, могат да бъдат прочетени на публичните сайтове на съответните институции.

Гешев изказва и надеждата, че инициативата на „БОЕЦ“ не е „част от съвместна координирана компроматна атака срещу прокуратурата на Република България и в частност процедурата по избор на главен прокурор на РБ от страна на икономически и политически кръгове с голям медиен и финансов потенциал“. /Monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене