Кандидат-кметът за трети мандат д-р Атанас Камбитов и собственикът на италианската фирма „Гомсил“ обсъдиха развитието на бизнеса в Благоевград

Кандидат-кметът за трети мандат д-р Атанас Камбитов и кандидатите за общински съветници Кирил Илиев, Красимир Роячки и Евгени Бибов посетиха фабрика „Гомсил“,  по покана на собственика на фирмата Стефано Маркиотто.

Сред акцентите по време на срещата бе изграждането на Индустриална зона в Благоевград и подобряване на бизнес климата.

„Започваме изграждането й още следващата година. Общината ще даде земята, а Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД ще изгради абсолютно цялата  инфраструктура – пътища, осигуряване на достъп до електричество, ток, вода, газ. Индустриалната зона в Благоевград ще е като тези в Пловдив, София, Варна“, коментира д-р Камбитов.

Стефано Маркиотто подчерта, че с изграждането на Индустриална зона, ще бъдат решени основни проблеми, стоящи години наред пред Благоевград.  Той сподели, наблюденията си  по отношение на липсата на работна ръка.

 „Работа има, предлага се много работа. Например, ние нямаме нужда от специализирана работна ръка, защото повечето неща са автоматизирани. Като се разхождам по центъра, виждам добре облечени хора, кафенетата са пълни, а всички са безработни. Ще модернизираме още повече производството. Надявам се манталитета на младия български човек ще се промени, защото сега не е както трябва. Обявили сме свободни позиции в бюрото по труда, обучаваме млади хора на които дори в обучителния период им плащаме. Искаме да автоматизираме производството максимално, както и да го разширим“, коментира Стефано Маркиотто.

Целта на бъдещата Индустриалната зона е да привлича инвеститори от страната и чужбина. Ще бъдат създадени необходи за развитието на своите бизнес намерения.

Фабрика „Голмсил“ развива своята успешна дейност на територията на Благоевград от 10 години. Предвид подобряване на бизнес климата, собственикът на фирмата има намерение да разширява производството си в областния център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене