ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ЕРАЗЪМ+“ НА СУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, САТОВЧА за „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации”

От месец юни, 2019 година, СУ „Св.св.Кирил и Методий“в Сатовча започна работа по изпълнението на проект „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации”.Проектът е  финансиран от Център за развитие на човешките ресурси и съфинансиран по програма „Еразъм+”, КД1, Училищно образование ,а сръкъг за изпълнението му е 12 месеца , уточниха от училището.

На 03.10.2019 г., екипът на проекта –  Джеват Дунчев и Райка Славчева дадоха и първата пресконференция пред Педагогическия съвет на училището, на която представиха основните цели, задачи и дейности като основната цел на представеният проект е :Усъвършенстване на иновационните методи на преподаване, интегриране в учебно-възпитателната работа и превръщане на класната стая в модерна и интерактивна.

Специфичните цели пък са : Развиване на умения за изграждане творческата личност на ученика; Квалификация на педагогическия персонал.

Дейностите са разделени на три етапа:

– Предварителни – запознаване с методологията на курса и иновационните методи на преподаване за развиване на творческото мислене: работа по групи, решаване на проблем, учене чрез сътрудничество, мозъчна атака, учене чрез действие и емоционално преживяване, критични дебати, дискусии, задаване на въпроси, мисловни карти и др.

– Основни – участие на двама учители от училището в структуриран курс в гр.Рим на тема „“Голямата обиколка из Европа – интеркултурен диалог, активно гражданство, творчество и иновации“.

– Последващи дейности – свързани с разпространение на резултатите от мобилността и прилагане в образователния процес в организацията и извън нея.

От участието  в проекта, очаквакванията  са  да се включим в среда с междукултурен диалог, за да усъвършенстваме устната и писмената комуникация на чужди езици; да изградим творчески личности, конкуретноспособни на европейските им връстници; да усъвършенстваме иновационните методи за развиване на творческия потенциал на учениците; да обменим добри европейски практики, които се използват в европейските училища; да създадем основа за по-нататъшни многостранни партньорства, проекти еTwinning и общи проекти, обясни г-жа Райка Славчева.

НИЕ ВЯРВАМЕ, че с този проект ще добавим една позитивна и устойчива практика в усилията за модернизиране на образователния процес и най-вече в усилията за изграждане на хармонично развити, творчески и активни личности, и ще сътворим една модерна и интерактивна класна стая, допълни още тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене