Кой влиза в надпреварата за общински съветници на Благоевград в предстоящите местни избори? Отговорът: КОЙ ЛИ НЕ!

Истински развлекателно четиво се оказаха листите за общински съветници в Благоевград, регистрирани в ОИК. Оказа се, че сред кандидатите има изключително екзотични персонажи, някои сменили поредица от партии, други преминали през всякакви обществени и публични изяви, провалили се в занятията си и решили, че им е нужна власт, за да пооправят положението си.

Ще избираме измежду 446 познати и непознати до момента имена – хора на всякакви възрасти и с различни професии, водени от общ интерес – грижа за развитието на Благоевград. Или поне така твърдят в заучените слова, които пробутват на благоевградчани.

Част от участниците в състезанието за място в залата на общински съвет са откровени врагове на сегашната управа, уволнени от работните им места, като общински служители, други с неудовлетворени финансови и икономически искания, а трети сменили десетки професии и решили, че ще започнат работа с „Професия – общински съветник“. Има и такива, които са се разписали и фигурират в листите, така за бройки, под номер, без да имат амбициите да влязат в съвета, просто попълват листите на истинските мераклии.

Голяма част сред имената в листите са достойни и уважавани благоевградчани, професионалисти, млади и неопетнени хора, доказали се спортисти. Истината е, че такава предизборна екзотика не е имало през годините.

Изненади в листите поднесоха: Венцислав Сотиров – Мишката, криминалнопроявен, обвиняем за палежи, ръководител на Организирана престъпна група, завчера бе на дело като поръчител на няколко палежи на автомобили на територията на областния център. Търси вероятно шанс за реабилитация в местната политика Сотиров и според запознати е започнал трескава работа, за да си осигури място в местния парламент. Протестърът Венци Кавазов, беглец от ГЕРБ и преминал през няколко други формации, заставал начело на множество протести в областния център.
Благоевградският Роналдо, актьорът, фитнес инструкторът, участник в няколко телевизионни риалити, оправдан по дело за побой пред Младежкия дом в Благоевград, футболистът, ММА боец – Даниел Златков.

Дисциплинарно уволненият от община Благоевград архитект Васил Тинчев, срещу когото има образувани дела около работата му в община Благоевград.

Сменената директорка на музея Христина Цонева, уволненият юрист на община Благоевград Стоян Христов, също е част от списъците с кандидати за съветници, човекът станал легендарен с бившата сграда на тютюневите складове и крамолите с арх. Тинчев, излъчвани в национален ефир Людмил Георгиев, популярният Фейсбук активист Явор Жерев, читалищният шеф Васил Новоселски, атрактивният бизнесмен Спас Ненов – Петела, автомонтьори, козметици, маникюристи, управители на нощни клубове, хотели и ресторанти, също са част от предизборната екзотика.

Изненадващо, много младежка, силна и чиста, е листата на бейзболиста Ясен Неделчев, които за първи път се впуска в надпреварата за общински съветници, след него са напредничави местни бизнесмени и интелектуалци, непознати в местната политика, но доказали се в професията млади хора.

Цялата опозиционна агитка, активирала се особено много в последните предизборни месеци са кандидати са кметове, – Калоян Ханджийски, Андон Тодоров, Албина Анева, подкрепяна в листата си с номер 2 от Злата Ризова, бившият школски директор-опозиционер Валери Смиленов се заявиха и регистрираха за кандидати за кметове, с абсолютната увереност, ще един от тях ще катурне досегашното статукво.

Старите съветници с по няколко мандата отново ще участват в изборите. Състезателите в предизборната надпревара започнаха обиколките по електората, за да му разказват колко много ги е грижа за бъдещето на областния център и как ще работят за един по-добър живот на благоевградчнани, ако бъдат избрани. Стартът на кампанията е утре.

Пожелаваме на всички участници успех в предизборната надпревара и нека най-добрите и качествени кандидати влязат в ОБС, за да не ставаме свидетели на сцени от трагикомичните спектакли, на които бяхме публика през този мандат на местния парламент, превръщал се в арена на ожесточени, агресивни и безплодни сблъсъци, разгромили авторитета на институцията – Общински съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене