Свържете се с нас

Политика

Кой влиза в надпреварата за общински съветници на Благоевград в предстоящите местни избори? Отговорът: КОЙ ЛИ НЕ!

Публикувано

на

Истински развлекателно четиво се оказаха листите за общински съветници в Благоевград, регистрирани в ОИК. Оказа се, че сред кандидатите има изключително екзотични персонажи, някои сменили поредица от партии, други преминали през всякакви обществени и публични изяви, провалили се в занятията си и решили, че им е нужна власт, за да пооправят положението си.

Ще избираме измежду 446 познати и непознати до момента имена – хора на всякакви възрасти и с различни професии, водени от общ интерес – грижа за развитието на Благоевград. Или поне така твърдят в заучените слова, които пробутват на благоевградчани.

Част от участниците в състезанието за място в залата на общински съвет са откровени врагове на сегашната управа, уволнени от работните им места, като общински служители, други с неудовлетворени финансови и икономически искания, а трети сменили десетки професии и решили, че ще започнат работа с „Професия – общински съветник“. Има и такива, които са се разписали и фигурират в листите, така за бройки, под номер, без да имат амбициите да влязат в съвета, просто попълват листите на истинските мераклии.

Голяма част сред имената в листите са достойни и уважавани благоевградчани, професионалисти, млади и неопетнени хора, доказали се спортисти. Истината е, че такава предизборна екзотика не е имало през годините.

Изненади в листите поднесоха: Венцислав Сотиров – Мишката, криминалнопроявен, обвиняем за палежи, ръководител на Организирана престъпна група, завчера бе на дело като поръчител на няколко палежи на автомобили на територията на областния център. Търси вероятно шанс за реабилитация в местната политика Сотиров и според запознати е започнал трескава работа, за да си осигури място в местния парламент. Протестърът Венци Кавазов, беглец от ГЕРБ и преминал през няколко други формации, заставал начело на множество протести в областния център.
Благоевградският Роналдо, актьорът, фитнес инструкторът, участник в няколко телевизионни риалити, оправдан по дело за побой пред Младежкия дом в Благоевград, футболистът, ММА боец – Даниел Златков.

Дисциплинарно уволненият от община Благоевград архитект Васил Тинчев, срещу когото има образувани дела около работата му в община Благоевград.

Сменената директорка на музея Христина Цонева, уволненият юрист на община Благоевград Стоян Христов, също е част от списъците с кандидати за съветници, човекът станал легендарен с бившата сграда на тютюневите складове и крамолите с арх. Тинчев, излъчвани в национален ефир Людмил Георгиев, популярният Фейсбук активист Явор Жерев, читалищният шеф Васил Новоселски, атрактивният бизнесмен Спас Ненов – Петела, автомонтьори, козметици, маникюристи, управители на нощни клубове, хотели и ресторанти, също са част от предизборната екзотика.

Изненадващо, много младежка, силна и чиста, е листата на бейзболиста Ясен Неделчев, които за първи път се впуска в надпреварата за общински съветници, след него са напредничави местни бизнесмени и интелектуалци, непознати в местната политика, но доказали се в професията млади хора.

Цялата опозиционна агитка, активирала се особено много в последните предизборни месеци са кандидати са кметове, – Калоян Ханджийски, Андон Тодоров, Албина Анева, подкрепяна в листата си с номер 2 от Злата Ризова, бившият школски директор-опозиционер Валери Смиленов се заявиха и регистрираха за кандидати за кметове, с абсолютната увереност, ще един от тях ще катурне досегашното статукво.

Старите съветници с по няколко мандата отново ще участват в изборите. Състезателите в предизборната надпревара започнаха обиколките по електората, за да му разказват колко много ги е грижа за бъдещето на областния център и как ще работят за един по-добър живот на благоевградчнани, ако бъдат избрани. Стартът на кампанията е утре.

Пожелаваме на всички участници успех в предизборната надпревара и нека най-добрите и качествени кандидати влязат в ОБС, за да не ставаме свидетели на сцени от трагикомичните спектакли, на които бяхме публика през този мандат на местния парламент, превръщал се в арена на ожесточени, агресивни и безплодни сблъсъци, разгромили авторитета на институцията – Общински съвет.

коментара

Новини

ВИДЕО: ЕКИПЪТ НА ВЛАДИМИР МОСКОВ ПРОДЪЛЖАВА С ОБНОВЯВАНЕТО НА УЧЕБНАТА БАЗА В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Публикувано

на

Със свободна дискусия и при голям интерес, протече срещата на кандидата за кмет Владимир Москов и кандидатите за общински съветници с работещите в сферата на образованието и културата в община Гоце Делчев.

Образованието и културата винаги са били сред приоритетите на Владимир Москов и неговия екип. През изминалия мандат бяха изградени две нови детски градини – в селата Лъжница и Буково. Напълно се обновяват сградите и дворните пространства на детските градини – „Калинка“ и „Радост“, както и на Второ ОУ „Гоце Делчев“. По трансграничната програма България – Гърция напълно бе обновен музея в града и изграден  външен асансьор на читалището. Традиционно се оказва пълна подкрепа на културата и читалищата в обновяване на базата и финансиране на дейностите им.

Пред препълнената с учители и дейци на изкуството зала, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни, че през следващия управленски мандат ще се довърши обновяването и на останалата училищна инфраструктура. Предвиждат се основни ремонти на Трето ОУ „Братя Миладинови“, Детска ясла „Пролет“ и училището в с. Мосомище. Ще бъде направено цялостно обновяване на сградата на ДГ „Слънце“ чрез изграждане на ново парокотелно и смяна на вида на отопление с по-икономично. В приоритетите е предвидено също саниране на сградата и подмяна на отоплението с по-икономично в детската градина в село Мосомище, както и саниране на основната сграда на Детската градина в село Брезница. Съвсем скоро предстои да бъдат направени ремонти и на детските градини „Джани Родари“, „Детелина“, „Снежанка“ в Гоце Делчев и „Щастливо детство“ в с. Корница. От понеделник започва напълно обновяване на дворовете и площадките на всички детски градини. Ще се санира и сградата на училището в с. Лъжница. Осигурени са средства и много скоро започва работата по обновяване на ученическия лагер в село Попови ливади, който ще бъде модернизиран и възстановен. В областта на културата също са осигурени сериозни инфраструктурни инвестиции. Близо 5 милиона лева ще бъдат вложени в цялостното обновяване на Дома на културата в Гоце Делчев. Предстои реконструкция на Читалище „Просвета” и на библиотеката в града. „Както и досега, така и занапред ще продължи подкрепата на талантливи деца и ученици, на всяка добра инициатива, която идва от училищата или детските градини. Винаги можете да разчитате на мен за подкрепа, защото инвестицията в образованието, в децата ни, е най-важната“, категоричен бе Владимир Москов.

В края на срещата представителите на образованието и културата пожелаха успех на кандидата за кмет и неговия екип, убедени че започнатото в тези области ще продължи.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

На мушката на Байрактарски: Кирил Илиев!

Публикувано

на

Бруталният журналист среща интелигентният политик!

Блиц интервю с човекът, който не се крие и винаги вдига телефона си…

Байрактарски: Здравейте г-н Илиев, преди интервюто с вас, ви предупреждавам, че то ще бъде много директно, ще искам да отговорите на всичките ми въпроси без да увъртете, като политик и да знаете, че то ще бъде публикувано така, както го давате и както го запиша. Редакцията ще съхранява записът до края на следващия мандат.

Илиев: Добре, готов съм. Нали знаете, че аз никога не обещавам, а направо действам, така че предизборни обещания няма да давам. Просто ако ме изберат отново хората ще правя това, което трябва – да работя.

Байрактарски: Ще започна с блиц визитка. Аз задавам въпросите вие отговаряте, но бързо и стегнато без да се замисляте или колебаете? Става ли?

Илиев: Да, давайте!

Байрактарски: години?

Илиев: Набори сме.

Байрактарски: да така е, но аз не крия мойте.

Илиев: 41.

Байрактарски: Семеен статут?

Илиев: Женен.

Байрактарски: Граждански брак?

Илиев: И църковен. От 2006 съм женен за една и съща жена с която съм от 2000 година. Чудесната ми съпруга Даниела.

Байрактарски: Деца?

Илиев: Както и при теб, две – момчета. Давид на 5 и Цветан на 12.

Байрактарски: Автомобили?

Илиев: Два – японски. Хонда на 13 години и Мицубиши на 12.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

0 коментара

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ