Свържете се с нас

Политика

Безсилието на протестърите се превръща в сценични етюди без аргументи и предложена алтернатива

Публикувано

на

Колкото повече наближава датата 24 октомври, когато се избира новия главен прокурор, толкова повече расте истерията на малък, но гласовит кръг противници на единствената номинация за поста Иван Гешев. Според протестиращите Гешев е кандидатура на „задкулисието“ и ако бъде избран, те щели да подадат сигнал до новия европейски главен прокурор Лаура Кьовеши. Не коментират, обаче, защо има само една кандидатура, защо цялата адвокатска и прокурорска колегия застава зад нея, защо няма други номинации. Така излиза, че всички извън техните си 2 процента са „задкулисие“.

Близо половин година тече упражнението, лишено от аргументи, на хората около неосъществилия правна реформа Христо Иванов. Последният му шедьовър е театралната улична постановка „Нека бъде светлина“, изиграна снощи пред Съдебната палата.

Основен рефрен бе искането за прозрачност при избора на нов главен прокурор. Всъщност, проблемът е, че се искат нови правила за този избор – явно старата болка на Христо Иванов, който в качеството си на правосъден министър размахваше „реформата“ като знаме, но така и иначе не съумя да направи нищо,  въпреки че беше част от управляващата коалиция.

Колкото и лампи да запалят от „Правосъдие за всеки“, няма да стане по-светло, тъй като до момента процедурата по избора на Иван Гешев тече по всички законови правила. Протестът много прилича на онзи от 2013 г., когато жълтопаветниците искаха нещо, но не знаеха точно какво и какво точно ще дойде след това. Снощи в тв ефир прозвуча репликата на един от протестиращите: „Не мога да кажа какво ни предстои, но не мисля, че ни предстои нещо хубаво“. Излиза, че аргументите са породени не от факти, а единствено от шестото чувство на определен кръг.

 

До 24 октомври със сигурност ще станем свидетели на още улични театрални представления, в които ще се крещи, че „гражданското общество“ било срещу избора на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. И ако трябва наистина да има осветеност, то би било добре да се знае, че зад т.нар. „гражданско общество“ са няколко НПО, около които се въртят едни и същи имена. Още две седмици ще гледаме спектакъла на няколко извънпарламентарни политически партийки и граждански групи, чиито връзки с група лица със сериозни икономически възможности и собствен кръг от медии са отдавна „осветени“ и дори подсъдими. И точно затова Гешев не е „правилният“ кандидат.

коментара

Новини

ВИДЕО: ЕКИПЪТ НА ВЛАДИМИР МОСКОВ ПРОДЪЛЖАВА С ОБНОВЯВАНЕТО НА УЧЕБНАТА БАЗА В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Публикувано

на

Със свободна дискусия и при голям интерес, протече срещата на кандидата за кмет Владимир Москов и кандидатите за общински съветници с работещите в сферата на образованието и културата в община Гоце Делчев.

Образованието и културата винаги са били сред приоритетите на Владимир Москов и неговия екип. През изминалия мандат бяха изградени две нови детски градини – в селата Лъжница и Буково. Напълно се обновяват сградите и дворните пространства на детските градини – „Калинка“ и „Радост“, както и на Второ ОУ „Гоце Делчев“. По трансграничната програма България – Гърция напълно бе обновен музея в града и изграден  външен асансьор на читалището. Традиционно се оказва пълна подкрепа на културата и читалищата в обновяване на базата и финансиране на дейностите им.

Пред препълнената с учители и дейци на изкуството зала, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни, че през следващия управленски мандат ще се довърши обновяването и на останалата училищна инфраструктура. Предвиждат се основни ремонти на Трето ОУ „Братя Миладинови“, Детска ясла „Пролет“ и училището в с. Мосомище. Ще бъде направено цялостно обновяване на сградата на ДГ „Слънце“ чрез изграждане на ново парокотелно и смяна на вида на отопление с по-икономично. В приоритетите е предвидено също саниране на сградата и подмяна на отоплението с по-икономично в детската градина в село Мосомище, както и саниране на основната сграда на Детската градина в село Брезница. Съвсем скоро предстои да бъдат направени ремонти и на детските градини „Джани Родари“, „Детелина“, „Снежанка“ в Гоце Делчев и „Щастливо детство“ в с. Корница. От понеделник започва напълно обновяване на дворовете и площадките на всички детски градини. Ще се санира и сградата на училището в с. Лъжница. Осигурени са средства и много скоро започва работата по обновяване на ученическия лагер в село Попови ливади, който ще бъде модернизиран и възстановен. В областта на културата също са осигурени сериозни инфраструктурни инвестиции. Близо 5 милиона лева ще бъдат вложени в цялостното обновяване на Дома на културата в Гоце Делчев. Предстои реконструкция на Читалище „Просвета” и на библиотеката в града. „Както и досега, така и занапред ще продължи подкрепата на талантливи деца и ученици, на всяка добра инициатива, която идва от училищата или детските градини. Винаги можете да разчитате на мен за подкрепа, защото инвестицията в образованието, в децата ни, е най-важната“, категоричен бе Владимир Москов.

В края на срещата представителите на образованието и културата пожелаха успех на кандидата за кмет и неговия екип, убедени че започнатото в тези области ще продължи.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

На мушката на Байрактарски: Кирил Илиев!

Публикувано

на

Бруталният журналист среща интелигентният политик!

Блиц интервю с човекът, който не се крие и винаги вдига телефона си…

Байрактарски: Здравейте г-н Илиев, преди интервюто с вас, ви предупреждавам, че то ще бъде много директно, ще искам да отговорите на всичките ми въпроси без да увъртете, като политик и да знаете, че то ще бъде публикувано така, както го давате и както го запиша. Редакцията ще съхранява записът до края на следващия мандат.

Илиев: Добре, готов съм. Нали знаете, че аз никога не обещавам, а направо действам, така че предизборни обещания няма да давам. Просто ако ме изберат отново хората ще правя това, което трябва – да работя.

Байрактарски: Ще започна с блиц визитка. Аз задавам въпросите вие отговаряте, но бързо и стегнато без да се замисляте или колебаете? Става ли?

Илиев: Да, давайте!

Байрактарски: години?

Илиев: Набори сме.

Байрактарски: да така е, но аз не крия мойте.

Илиев: 41.

Байрактарски: Семеен статут?

Илиев: Женен.

Байрактарски: Граждански брак?

Илиев: И църковен. От 2006 съм женен за една и съща жена с която съм от 2000 година. Чудесната ми съпруга Даниела.

Байрактарски: Деца?

Илиев: Както и при теб, две – момчета. Давид на 5 и Цветан на 12.

Байрактарски: Автомобили?

Илиев: Два – японски. Хонда на 13 години и Мицубиши на 12.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

0 коментара

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ