И хора от гоцеделчевско на учредителното събрание на „Няма такава държава“

Бившият общински съветник от Благоевград и все още заместник-кмет на община Петрич Илко Стоянов оглави областната структура на учредената в събота партия на шоумена Слави Трифонов „Няма такава държава“.

 

Въпреки че най-новата българска политическа партия бе създадена при затворени за журналисти и гости врати, а на делегатите в залата дори им взели телефоните, за да не правят снимки, Трифонов пусна кратко клипче от учредителния конгрес и на него освен регионалния координатор за Благоевград Илко Стоянов се забелязват още бизнесдамата Веселина Табачова от Симитли, Здравко Петров и преподавателят в Педагогическия факултет на ЮЗУ гл. ас. д-р Стефан Кинов от Благоевград, Йордан Стефанов от Кресна, Александър Димитров от Сандански, Димитрина Николова от Струмяни, земеделецът Фикрет Гегов от хаджидимовското с. Абланица, инж. Бисер Ушев от Сатовча, който е председател на НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1926“, Велка Попова от с. Мосомище и др.

 

Сред 559-имата делегати на конгреса 55 са били от Благоевградска област. Част от тях са хората, които през 2016 г. помагаха за организирането на референдума на Слави, както и много млади хора.

 

С участието си в новата партия, адв. Стоянов индиректно показа, че няма да е част от новия управленски екип на община Петрич, ангажиран с прохождащата, но надеждна политическа формация. Илко Стоянов бе част от Общински съвет – Благоевград, но през 2018г. подаде оставка, след като съветниците не одобриха идеята му за референдум за разкопките на древния град Скаптопара. Напусна местния общински съвет достойно, като показа сила и характер на добър политик.

 

Заместник- кметът на Петрич, адв. Илко Стоянов, напоследък сякаш се отдели от всякакви местни политически формации и участие в изборите, вероятно подготвяйки се за новото си политическо амплоа. Умните му политически ходове през годините не останаха незабелязани и изборът на Слави Трифонов не бе изненада, за тези, които познават Стоянов.

 

Без Слави да го е афиширал официално, е очевидно,че се е заел сериозно със задачата си да разгърне организационно партията до следващите парламентарни избори и да влезе в 45-ото народно събрание, където да се опита да прокара идеите на „Няма такава държава“, сред които са мажоритарен избор на депутатите и намаляването им до 120, задължително гласуване и пряк избор на главния прокурор, омбудсман и местни полицейски шефове. За постигане на целите си Трифонов ще разчита освен на сценаристите на „Шоуто на Слави“, които влязоха в ръководството на партията като негови заместник-председатели, но и на регионалните координатори, които до момента са 18, а един от тях е благоевградчанинът Илко Стоянов.

 

По време на събранието Слави Трифонов заяви в част от словото си: „Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала всеки живее живота си подложен на несправедливости. Аз не мога да оправя всички несправедливости. Аз мисля, че има конкретна, точна, ясна цел. Когато нещо се прави трябва да се направи до край. “

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене