Свържете се с нас

Политика

Предизборно време в Симитли

Публикувано

на

С водосвет бе открит предизборния щаб на кмета Апостол Апостолов и екипа му в Симитли.

На обновения площ, пред събралото се множество, бяха представени и новите в екипа на кмета Апостолов, който, по прцедура, е кандидат за кмет за изборите на 27-ми октомври. Кметът е кандидат от „Партията на ЗЕЛЕНИТЕ“, но подкрепата си за него са заявили още над 30 партии и коалиции. Самият той е един от основателите на зелената партия. За Апостолов това ще бъде пети мандат. Той застава начело на Община Симитли през 2003 година. От тогава до днес, заедно със своят екип, той е реализирал редица успешни проекти. Като основни приоритети в неговото управление през годините са изведени: модернизиране на уличната и училищната инфраструктура; развитието на социалните услуги; привличането и създаването на добри условия за български и чуждестранни инвеститори; съхраняването на културните традиции и историята на Симитли и районал; изграждането на църкви, манастири и параклиси. Още през първия си мандат, по желание на многобройните и многочислени кукерски групи от симитлийска община, Апостолов организира фестивалът „Симитлия – Древната земя на кукерите“, който се провежда вече 16 години. Преди около месец в читалище „Св. Климент Охридски“ отвори врати ѝ музей, посветен на кукерството. Освен това по време на кметските му мандати са изградени десетки детски площадки. Създадени са множество спортни съоръжения, други са модернизирани, така че да отговарят на нуждите и потребностите на населението. Благодарение на политиката, която води Апостол Апостолов и неговият екип, нивото на безработица в Симитли е сведено до минимум. В момента се работи и по изграждането на нова индустриална зона, чрез която ще бъдат разкрити нови работни места.

 

По време на събитието бяха представени и кандидатите за кметове на кметства, които също нямат конкуренти. Така досегашните кметове на Черниче, Полена, Крупник, Полето, Брежани, Долно Осеново – Георги Стефанов, Веселин Топузов, Иванка Чакалска, Иван Манчев, Благой Стефанов и Бисер Сегменов ще продължат своето управление.
В изборния ден на 27 октомври в Община Симитли ще се решава само съставът на новия общински съвет. Първоначално участие в Местни избори 2019, с регистрация в Общинската избирателна комисия в Симитли, заявиха 8 партии, но участието си в изборите персонализираха само ГЕРБ и Партия на ЗЕЛЕНИТЕ.

За гласовете на симитличани ще се борят общо 34 кандидат общински съветници. От ПП ГЕРБ това са: Лиляна Любенова Айкова, Тони Георгиев Стоев, Александър Йорданов Костов, Васил Станкев Герински, Анелия Иванова Гольова-Боянска, Янко Стоятелов Ангелов, Полина Иванова Равначка, Лора Димитрова Тръпчева, Петьо Георгиев Борисов, Елизабета Методиева Комолска, Антон Василев Пандурски, Анастасия Ангелова Златкова, Елена Емилова Стойкова, Георги Иванов Атанасов, Екатерина Ангелова Бамбова, Таня Валериева Илиева и Вероника Николаева Тупарова, От „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ пък са регистрирани: Апостол Стефанов Апостолов, Владимир Димитров Христов, Юлия Стефанова Янчева, Юлий Ясенов Церовски, Владимир Ромеов Благоев, Иван Благов Велев, Любомир Стоицов Станков, Йордан Борисов Петров, Владимир Христов Стоилов, Георги Антонов Михайлов, Таня Христова Янкова, Биляна Иванова Комолска, Христо Стефанов Тупавичаров, Методи Йорданов Иванов, Анелия Асенова Трендафилова, Венцислав Аспарухов Мутавджийски и Вилимир Маринов Александров. Сред тези хора има учители, директор на учебно заведение, строителни предприемачи, лекари, икономисти, спорти и културни деятели.

След официалната част, откриването на пpедизбоpната кампания продължи с концерт на Иван Дяков, Ивана Дякова и Михаела Маринова.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

ГЕРБ

На мушката на Байрактарски: Кирил Илиев!

Публикувано

на

Бруталният журналист среща интелигентният политик!

Блиц интервю с човекът, който не се крие и винаги вдига телефона си…

Байрактарски: Здравейте г-н Илиев, преди интервюто с вас, ви предупреждавам, че то ще бъде много директно, ще искам да отговорите на всичките ми въпроси без да увъртете, като политик и да знаете, че то ще бъде публикувано така, както го давате и както го запиша. Редакцията ще съхранява записът до края на следващия мандат.

Илиев: Добре, готов съм. Нали знаете, че аз никога не обещавам, а направо действам, така че предизборни обещания няма да давам. Просто ако ме изберат отново хората ще правя това, което трябва – да работя.

Байрактарски: Ще започна с блиц визитка. Аз задавам въпросите вие отговаряте, но бързо и стегнато без да се замисляте или колебаете? Става ли?

Илиев: Да, давайте!

Байрактарски: години?

Илиев: Набори сме.

Байрактарски: да така е, но аз не крия мойте.

Илиев: 41.

Байрактарски: Семеен статут?

Илиев: Женен.

Байрактарски: Граждански брак?

Илиев: И църковен. От 2006 съм женен за една и съща жена с която съм от 2000 година. Чудесната ми съпруга Даниела.

Байрактарски: Деца?

Илиев: Както и при теб, две – момчета. Давид на 5 и Цветан на 12.

Байрактарски: Автомобили?

Илиев: Два – японски. Хонда на 13 години и Мицубиши на 12.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

0 коментара

коментара

Продължете с четенето

Политика

Гергана Орманлиева

Публикувано

на

Родена през 1984 г. Завършила е публична администрация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. Работи като социален работник в Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в гр. Гоце Делчев. Досегашен общински съветник от БСП в мандат 2015 – 2019 г. Омъжена, с едно дете. Кандидат за общински съветник в Гоце Делчев от листата на Коалиция „БСП за България“

  1. Какво успяхте да свършите в досегашния Общински съвет и кои ще бъдат вашите лични приоритети в Общ. съвет , ако получите доверието на хората?

– През изминалите четири години имахме ясна програма с конкретно заложени в нея параметри.  Като член на Постоянна комисия по европейски, регионални проекти, международно, трансгранично и регионално сътрудничество съм запозната с  проектите, които бяха одобрени и съответно стойността им. Тези проекти обхванаха почти всички сфери – инвестиции в градска среда – улици, подпорни стени, детски и спортни площадки, сгради на образователната и социалната инфраструктура, околна среда, програми за заетост и обучения, енергийна ефективност и др. В общината бяха одобрени и реализирани проекти по европейски програми на стойност близо 30 милиона лева.

Като равносметка, сега Гоце Делчев изглежда така: с благоустроени нови улици и тротоари, санирани блокове, изградени или реновирани детски и спортни площадки. Разбира се, има и още много какво да се прави занапред, но важното е, че в последните 24 години се работи активно, отговорно и с много мисъл за хората в града и селата на община Гоце Делчев. За следващия управленски мандат вече са одобрени и ще започнат да се реализират проекти на стойност над 15 милиона лева. Направеното е видимо за всички и този процес ще продължава.

Ако  отново получа доверие ще работя както и досега в интерес на жителите в община Гоце Делчев,  няма да  пестя сили  и време, за да се случи всичко това, което искат хората и за което поемаме ангажименти при срещите си с тях.

  1. Какво оценявате като постижение на кмета Владимир Москов и екипа му по отношение към младите хора?

Най- голямото постижение са младежките програми за започване на работа в община Гоце Делчев, защото  най – добрия шанс за включване на младите в местното самоуправление е да се създаде възможност за работа в местната администрация. Децата, учениците, младите хора, винаги са били основен приоритет в работата на общината. Тяхното мнение винаги е било търсено и ценено, подпомагани са при реализирането на всяка една добра идея или инициатива. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава шанс на много младежи до 29 годишна възраст да започнат работа. Голяма част от тях остават на работните си места и след края на програмата. Това е изключително важно, защото голяма част от завършилите висшето си образование трудно успяват да се реализират на пазара на труда заради липсата на достатъчно опит. Грижата за децата и младите не е само в подкрепата за тяхната реализация, а и за израстването им. Учебната база в общината е много добра, същото се отнася и за детските градини. Създаде се спортна академия, в която децата могат да спортуват според своите предпочитания в съответния клуб. Изключително добра и полезна инициатива е лятната превантивна програма, която се провежда по време на лятната ваканция. Прави се много и затова не само града, а и селата са живи, има млади хора, които работят и се развиват.

3.Какво е нивото на социалните услуги, които се предлагат в общината и какво още може да се направи в тази посока?

Смятам, че нивото на социалните услуги  е много добро. За всички нас е важно да можем свободно да ползваме услугите от които имаме нужда. Много се работи в тази посока и в последните години се създаде достъпна среда до всички социални услуги, което е водещо за потребителите им.  Изградени бяха асансьори в сградата на общината, читалището, поликлиниката, както и в социалните услуги от Център за настаняване от семеен тип за хора с увреждания. Нашата община може да се похвали с много голям брой и различни социални услуги, които се предлагат и на потребителите се предоставят прекрасни условия. Въпреки това листата от чакащи и нуждаещи се граждани постоянно се увеличава. Затова през следващия управленски мандат ще бъдат изградени 30 социални жилища в бившата казарма, ще има още няколко места за улеснен достъп, след вече изградените рампи и асансьори. Планира се разширяване на програмата за социални асистенти, както и изграждане на хоспис, от който хората в града и общината имат остра нужда.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ