Свържете се с нас

ГЕРБ

Кандидатът за кмет д-р Атанас Камбитов, издигнат от ПП ГЕРБ,  ще представи визията си за управление през следващия мандат.  Легендарният Васил Найденов пее за благоевградчани

Публикувано

на

Кандидатът за кмет за трети мандат д-р Атанас Камбитов и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ ще представят програмата си за управление на община Благоевград за следващите четири години.

На 09.10.2019 година от 18.30 ч. на площад „Македония ще се проведе концерт в с участието на  легендарния изпълнител Васил Найденов и Дара Екимова и група „Сленг“.

По време на събитието  ще бъдат представени и партиите и коалициите, които подкрепят кандидат-кметът за трети мандат на Благоевград д-р Камбитов.

коментара

ГЕРБ

Евродепутатът Асим Адемов с поредица срещи в Сунгурларе, подкрепи екипа на кандидата за кмет Георги Кенов

Публикувано

на

Евродепутатът Асим Адемов, народния представител Галя Желязкова и кандидатът за кмет на община Сунгурларе от ГЕРБ д-р Георги Кенов посетиха селата Прилеп, Везенково, Лозарево, Съединение и Манолич. Всички те се срещнаха с жители от различни населени места в общината, като в срещите взеха участие кандидатите за кмет на Прилеп Мима Иванова, кмет на Лозарево Димка Чанева, кмет на село Чубра Диню Иванов, кмет на село Климаш Бекташ Хюсеинов, кмет на село Съединение Живка Бакалова и кмет на село Манолич Метин Гюджен.

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов се запозна с проблемите на жителите в община Сунгурларе, успя да разгледа и няколко читалища. Основните желания на хората е да се привлечат повече инвестиции за региона, създаване на младежки клубове и ремонт на инфраструктурата.

„Целият екип сме тук да подкрепим нашия кандидат за кмет от ГЕРБ д-р Георги Кенов. Гордея се, че развитието на България е в пълна сила. Представлявайки страната ни, евродепутатите се грижим да защитаваме националните интереси. Правителството създава условията за успешни европейски проекти, но това не е всичко. Общините трябва да са по-активни в търсене на финансиране от Европейския съюз. Изборите са този индикатор за анализ на ситуацията кой какво е свършил през последните четири години“, заяви евродепутатът Асим Адемов. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Мария Димитрова, Моника Симеонова, Гергана Желязкова, Ферди Хюлми, Боян Чанев, Сюлейхан Хасан и Фикрет Мехмед.

„Приоритети за община Сунгурларе са образованието, социалните услуги и здравеопазването. Факт е, че през последните четири години не се е обръщало никакво внимание на населените мяста и хората наистина желаят промяна. Политическа партия ГЕРБ винаги ще заставаме зад добрите идеи и в следващите четири години в Община Сунгурларе ни очаква много работа, работа и работа“ каза народният представител Галя Желязкова.

„Винаги съм вярвал на тезата, че жителите на общината заслужават повече. Моята мисия като кмет на Сунгурларе ще бъде да върнем града ни на хората и да направим живота им много по-добър. Целта ми е веднага след изборите да започнем да работим заедно с екипа и съветниците за привличане на европейски средства, които пряко да бъдат инвестирани в населените места и да направят Община Сунгурларе и селата ни удобно и приятно място за живеене и работа“ споделя кандидата за кмет от ГЕРБ на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Кандидат-кметът за трети мандат, издигнат от ПП ГЕРБ, д-р Атанас Камбитов представи платформата си за управление на Благоевград през следващите четири години и листата с кандидати за общински съветници

Публикувано

на

Кандидатът за кмет за трети мандат, издигнат от ПП ГЕРБ, д-р Атанас Камбитов представи визията си за управление на Благоевград за следващите четири години.

Пред хиляди хора на площад „Македония“, той излезе на сцената с всички  кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ, както и с представители на партии и коалиции, които го подкрепят. „ За последните 8 години успяхме да променим града изцяло, да дадем на Благоевград един съвременен европейски облик. Привлякохме 311 млн. лева външни финансови ресурси – от Оперативни програми, от Национално финансиране и други финансови инструменти. За сравнение ще кажа, че годишният проход на Община Благоевград е 23 млн. лева15 пъти повече. И зад тези на вид сухи цифри стоят конкретни  проекти. Над 200 блока саниране е от правителството на ГЕРБ, над 900 семейства, около 30 хиляди човека. Реално всеки трети благоевградчанин е получил помощ от правителството на ГЕРБ. Променихме градската среда, квартали, улици, цели квартали и улични мрежи, тротоари, осветление, IV микрорайон, почти цяло старо струмско – там хората газеха в калта, Изградихме кръгови кръстовища. Направихме спортни зали – Интерната , 3 ОУ спортната зала в площад „Македония“. Изградихме нови паркове – при ‘Даме Груев“, в кв. „Еленово“ и парк „Македония“ – 62 дка в сърцето на Благоевград, пак благодарение на правителството на ГЕРБ. Оказа се, че най-големият проблем на Благоевград е минералната вода в плувния басейн – 2020 г. и това ще направим, но е важно , че има басейн, защото нямаше къде да плуват нашите деца. Всички училища са саниране, ремонтирани, със среда, която да е отлична за децата , с нови физкултурни салони, с кухни и във всяко училище има спортна площадка. Изградихме почти 100 детски площадки в Благоевград и в селата. С поглед към младите и възрастните, разширихме социалните услуги, построихме 183 социални жилища, за млади семейства. Единствени в България – няма друга Община, която да го е направила досега. Програмата Инвитро и т.н. Няма как да изброим всичко, направено. Решихме и жизненоважни проблеми за града – изграждане на третичното стъпало, пречиствателната станция, изградихме депото – не само за нашата община, а за 5-те общини около Благоевград. Всичко това е плод на много труд, на много усилия на всички хора в Общината, на целия екип. Това са кадърни, знаещи и можещи хора. Тези средства не са подарък за Благоевград. Те са спечелени на състезателен принцип. Ние сме били в яростно състезание със всички други общини – това означава, че Общината има административен капацитет. Истина е, че нищо това нямаше да се случи, ако големите общински съветници не подкрепяха предложенията в администрацията. Променихме града и това е факт, безспорен факт, който и другите кандидати за кметове на Благоевград го потвърдиха  в национален ефир“, каза д-р Атанас Камбитов.

Той начерта и основните приоритети за следващите четири години. „Продължаваме да работим по Оперативните програми. Първият приоритет, на който вече сме дали начало е Индустриалната зона. Слушам как някой нещо ще направи – как ще направиш нещо, което вече е започнато. Истината е, че една година говорихме с премиера и преди 4-5 месеца, беше дадена зелена светлина за този проект. Изграждане на Индустриалната зона , така, че да предоставим терени на потенциални инвеститори . Каквото и да се говори – единствената причина да нямаме стратегически инвеститор е липса на терени. Този преди мен не е направил нищо, за да защити интересът на Общината. Това препятствие ще го преодолеем. Цялата инфраструктура се изгражда от държавното предприятие „Индустриални зони“ ЕАД, иначе казано, пак правителството на ГЕРБ ще помогне това да се случи. С изграждането  на тази зона ние нямаме пречка за привлечем  инвеститорите. Това ще доведе до повече заетост“, каза още д-р Камбитов. Той съобщи, че на частни имоти започна изграждането на фабрика за медицински протези  -280 места. Предстои изграждане на високотехнологичен завод , което осен работни места ще осигури и изкупуването на селскостопанската продукция на земеделските продукции, не само в Югозапада, Източната част на Македония и на северна Гърция. Ние решихме  проблемите, които стояха години наред пред Благоевград. В процес сме на изграждане на Регионален иновационен център за 7 млн. евро, което да е помощ на инвеститорите. Друг приоритет е по-чиста околна среда – продължаваме  с депото, инсталациите, които в момента строим за над 50 млн. лева. Благоевград , наравно с Бургас ще има едно от най-модерните депа . Продължаваме строителството в квартал „Грамада“, целият интегриран градски транспорт Израждане на кръгови кръстовища. Ще изградим и подземен паркинг в района на пазара. Продължаваме санирането. Програмата ще бъде отворена и ние имаме готовност да продължим санирането , така както бяхме първи, и сега ще сме първи. Ще подсигурим и средства от Централния бюджет за поетапна подмяна на ВиК мрежата в ЦГЧ. Досега фокуса беше по кварталите. Ще изградим зелени пояси, чистотата на въздуха ще бъде гарантирана с уловители на финни прахови частици. Над 1200 семейства ще получат алтернативни отоплителни уреди. Продължаваме с изграждането и на подземните сондажи“, каза още д-р Камбитов.

Той подчерта, че ще продължи да работи за устойчива демографска и социална политика. Неслучайно Община Благоевград получи приза за социална Община.  Ние сме една от малкото общини, които осигуряваме лични и социални асистенти на всички. В програмата Инвитро помагаме на двойките с репродуктивни проблеми на 100%, без значение  брой на опити и възраст. 860 хил. от Бюджета за 4 години са дадени за 216 двойки Това са най-правилно инвестираните пари , защото инвестираме в бъдещето, в децата. Осигуряваме грижи за възрастните и грижи за децата . Ще изградим хосписи, разширяваме целият обхват от социални услуги. Много от пенсионерите искаха да имат определен бюджет, всеки куб ще има такъв. За възрастните хора ще намалим и билетите за градския транспорт с 50%.“, каза д-р Камбитов.

Той подчерта, че политиката към младите хора също ще бъде изключително активна.  Предвижда се за всяко новородено от 2020 г. Община Благоевград  да осигурява финансова помощ от 500 лева при строги условия. „Условията са родителите да са пълнолетни, да имат поне средно образование, да бъдат изрядни платци към Общината и да отговарят на условията за уседналост. Важно е и ако имат друго дете, то да бъде обхванато от образователната система. Искаме тези млади хора да се участ, за да успяват. По отношение на културата, спорта и туризма продължаваме в традиционната посока. Няма да се връщам на това, което направихме. Възстановихме „Франкофили“, тук е и сцената а БГ РАДИО. По 45 хил. човека посещават Благоевград по време на тези събития. Това е марка не само на Благоевград, а на България. Миналата  година Министерство на Външните работи на Франция ни оцени. Ние бяхме в 100- те културни мероприятия . Имаме и традиции в спорта, ние сме от малкото общини,които осигуряват  базите на спортните клубове безплатно, за да може децата да спортуват. Ще изградим и лекоатлетическа писта. Таксите в детските градини  няма да бъдат вдигани – тези 40 лева покриват 25 % от разхода.  Стъпка по стъпка вървим и към реализиране на нова черква Само преди две години парк „Македония“ бе върнат на Благоевград. Хората строят по 200 години черква, но ние ще я построим следващия мандат. Докато ние работехме през последните 8 години, имаше едни хора, които  постоянно  ругаеха, клеветяха, фалшифицираха снимки, правиха колажи. Фалшифицираха документи. Подправяха ми подписа и печата на  общината и това е доказано от специализираните органи Докато те правиха това, ние работихме, не говорихме. Ние имаме цели, нямаме време. Вярвам, че делата  са по-силни от думите. Вярвам че делата ни говорят повече от нас . И вярвам, че по делата ще ни оцените . Работихме, работим и ще работим единствено и само за доброто на Благоевград.  Доверете се на силата, на опита и знанието, което имаме!. Доказали сме го. Доверете ни се, за да можем заедно да продължи и да завършим започнатото. За нас Благоевград е  работа, Благоевград е кауза. Обичаме Благоевград днес повече от вчера и утре повече от днес. № 43 в Интегралната бюлетина. Бог да пази Благоевград“, каза д-р Атанас Камбитов.

Той е подкрепен от основни партии и колиции в Благоевград. Сред тях са Местна коалиция ЕНП (ЕНП– СДС- БДО), с водач на листата Радослав Тасков, ЗС„Александър Стамболийски“, с водач Димитър Урдев, ПП АБВ, с водач Владимир Елезов, ОБТ „Български лейбъристи“, с водач Констанца Рупова. МК „Обединена социалдемокрация/ ПП „ОСД“ ПП,  „ЗНС“/, с водач Христо Ковачки, ПП „Съюз на свободните демократи“, с водач Георги Иванов. Кандидатурата му за трети мандат е подкрепена и Синдикатите – КТ “Подкрепа“ и КНСБ, с които има подписани споразумения за сътрудничество и бъдещи действия за развитие на Благоевград полза на обществото.

Специално за предизборния митинг-концерт в Благоевград пристигна и легендарният изпълнител Васил Найденов, както и Дара Екимова с група „Сленг“.

 

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ