Студено начало на седмицата

Днес облачността над страната ще е предимно значителна и по-късно през деня и през нощта срещу вторник на места, главно в Южна България, ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максимални температури между 13 и 18°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но превалявания ще има чак през нощта срещу вторник по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 16 и 18°. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа до умерен западен вятър, който по-късно през деня в по-ниските части на планините ще се ориентира от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 4.

До края на седмицата обстановката ще остане много динамична. 

Във вторник ще бъде доста хладно, с дневни температури между 12 и 17°, сутрешни – между 5 и 10. Вятърът ще бъде от север-североизток, слаб, в източните райони – до умерен. Облачността ще е променлива, все още по-често значителна и на места, с по-голяма вероятност в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1800 метра – сняг.

В сряда сутринта ще бъде доста хладно с преобладаващи минимални температури между 2 и 7°. Ще има условия за слани. През деня с югозападен вятър бързо ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 18 и 23°. Ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък обаче отново ще се заоблачи и в петък се очаква нова порция валежи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене