Ангел Джамбазки: София има нужда от ред, редът идва с ВМРО

София има нужда от ред, редът идва с ВМРО. Това каза в предаването „Лице в лице” кандидатът на ВМРО за кмет на столицата и евродепутат Ангел Джамбазки.

Вчера той отхвърли подкрепата, която декларираха за него от „София прайд”.

Аз благодаря за подкрепата, но нека да сме наясно – този парад е излишен и няма място по улиците на София. Не възразявам – всеки да се определя както иска, но кой каквото прави, да го прави вкъщи под юргана, под завивката, зад затворени врати. Това е нормалното, това е възпитаното човешко отношение. Да сме наясно – ако стана кмет на Столичната община, техният парад ще бъде забранен. Нека да гласуват, но парад няма да има, каза Джамбазки.

Предложената подкрепа за него от прайда идва след изказване на Волен Сидеров в ефир.

Това е позорен край на политическата му кариера, която можеше да се развие по друг начин. Поведението му е срамно и жалко, коментира Джамбазки.

Той разясни, че се е кандидатирал за поста, защото е от София и познава проблемите ѝ. По думите му градът има нужда от твърда ръка.

Като основни проблеми Джамбазки очерта обществения ред и сигурността и мръсния въздух. Да се обърне внимание на връзките, на транспорта. Повече от половината софиянци ползват автобусен транспорт, който трябва да ги довежда до някакви други връзки. Метрото е чудесно, но то ще достигне в един момент географските си граници. Не може да се разширява повече, заяви кандидатът за кмет на София.

Джамбазки предлага да бъде осигурен общински транспорт за децата до детските градини и за учениците до училище. По думите му това не само ще пести времето на родителите, но и ще намали задръстванията.

И още – кандидатът на ВМРО се зарече, че ако стане кмет, ще затвори центровете за настаняване на бежанци на територията на столицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене