Свържете се с нас

Таблоид

Мъж от Вълкосел се изправя пред Темида за убийство

Публикувано

на

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.К. за извършено от него убийство – по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

Към 2018 г. обвиняемият К. живеел заедно с майка си в дома им в с. Вълкосел, област Благоевград.

През м. май 2018 г. мъжът заминал да работи във Великобритания, където се запознал с А.Б. Двамата работели заедно във ферма, постепенно се сближили и заживели на семейни начала. Имали намерение да се оженят и да живеят в дома на обвиняемия в с. Вълкосел заедно с трите деца на Б. Роднините на мъжа не одобрявали тази връзка, настоявали той да я прекъсне. Въпреки това, К. продължил отношенията си с Б.

Няколко месеца по-късно обвиняемият се върнал от чужбина, за да ремонтира дома си, с оглед плановете си за предстоящ брак. А.Б. също планирала да се прибере в България. Близките на Г.К. научили за това, като се обадили на жената, за да й заявят, че не е желана нито тя, нито децата й.

А.Б. казала на К., че ще се омъжи за него само ако той дойде да я иска за жена с майка му и брат му, но в противен случай ще го напусне и ще се омъжи за друг. След това спряла да отговаря на телефонните му позвънявания и го блокирала в социалната мрежа „Фейсбук“. Тези обстоятелства силно разстроили обвиняемия, който се чувствал предаден от близките си и отчаян, че не може да осъществи съвместните им планове с Б. Поради това започнал често да употребява алкохол.

Около 18:30 ч. на 19.10.2018 г. Г.К. отишъл в бар „Виктория“ в с. Вълкосел, където същата вечер свирел оркестър. През цялата вечер той изпил около 10 -12 бири. Около полунощ, след като приключила музикалната програма, обвиняемият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях – М.Д., започнал да говори на К. за А.Б., като му казал, че е неморална жена и ще го използва заради парите му, след което ще го изостави. Нарекъл го „глупак“. По време на разговора обвиняемият му казал „да се маха, иначе ще го удари“.

Половин час след това, двамата последователно напуснали бара. Обвиняемият настигнал Д. на ул. „Люляк“. Отново започнали да говорят. К. се подразнил от думите, казани за А.Б. и нападнал опонента си с юмрук в главата. Пострадалият паднал, като междувременно обвиняемият намерил наоколо летва и започнал да нанася удари с нея. Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно ударил М.Д. в лицето. Продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък.

След като приключил с побоя К. се прибрал вкъщи много уплашен, като споделил на майка си, че убил М.Д. Дал й дрехите си, които тя изгорила, тъй като по тях имало следи от кръв.

Около 2 ч. през нощта обвиняемият се върнал на местопрестъплението, като установил, че М.Д. не диша и отново се върнал у дома си.

Трупът на пострадалия мъж бил открит няколко часа по-късно от жител на селото, който уведомил полицейски служител за това.

В хода на разследването, няколко часа по-късно, авторът на престъплението е бил установен.

От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта М.Д. се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна травма. Тя довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на установените седем големи наранявания по лицето и главата. Освен тях, имало и кръвонасядания и охлузвания по лицето и горната част на гърдите на пострадалия.

Назначената по делото комплексна съдебно психологично – психиатрична експертиза установява, че обвиняемият Г.К. към момента на извършване на инкриминираното деяния е бил в състояние на тежко алкохолно опиване и силно раздразнение.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

struma.bg

коментара

Таблоид

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна

Публикувано

на

На 17.10.2019г. Районен съд  – Благоевград осъди Б.М.Р от Благоевград на 4 години „лишаване от свобода“ за блудство с 14-годишно момиче и за създаване и разпространяване на порнографски материали с лица до 18-годишна възраст.

Съдия Кристина Панкова призна 51-годишния мъж за виновен в това, че в периода 16.05.2018 г. до 21.05.2018 г. в къща в Благоевград е извършил блудствени действия спрямо 14-годишната К.Р.С., без да осъществи полов контакт с нея, престъпление по чл. 149, ал. 1 НК.

По същото дело мъжът е признат за виновен и по други две престъпление: в това, че е заснел порнографски видеоклип на телефона си, като е използвал за целта малолетното момиче, престъпление по чл. 159, ал. 4, т. 1, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 1 НК и за това, че е държал в компютъра си порнографски материали с непълнолетни лица, престъпление по чл. 159, ал. 6 НК.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Ученици и учителите от Първо ОУ в Гоце Делчев се включиха в инициатива на туристическо дружество „Момини двори“ – Първи туристически поход „Освободителите на град Неврокоп“.

Публикувано

на

42 –ма ученици и учителите им Димитър Агов и Иван Николов се включиха в прекрасната нова инициатива на туристическо дружество „Момини двори“ – Първи туристически поход „Освободителите на град Неврокоп“.

Походът се провежда в четири лъча, по четири различни маршрута, по които са се движили четите на ВМРО, доброволците и армията, ръководена от генерал Стилиян Ковачев.

Родолюбците от Първо ОУ Св. Св. „Кирил и Методий „в Гоце Делчев  избраха най-трудния маршрут: Гоце Делчев – село Кремен – Харами бунар – село Брезница.

 Пожелаваме им успех!!!!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ