Оставиха в ареста бизнесмен, заловен с дрога в Илинденци

Бизнесменът Румен Методиев от село Илинденци, който се занимава с отглеждане на риба за спортен риболов, бе задържан под стража. Мярката му бе определена от окръжния съдия Диана Узунова, след като е обвинен за държане на наркотици с цел разпространение. При полицейска операция, проведена на 2 октомври, в къщата му са открити 58 грама марихуана, както и 35 растения в нива в място, намиращо се близо до казана за ракия на селото, за които се твърди, че били ползвани от него.

На днешното заседание прокурурата поиска да му бъде наложена най-тежката мярка, заради това, че освен, че има данни за това престъпление, е бил осъждан преди също за разпространение на наркотици. Защитата поиска от съда да не уважава искането за задържане, тъй като не били събрани достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението.

Румен Методиев е баща на 6 деца, като в момента се грижи за 4 от тях, от съжителството си с втората му жена. Той заяви, че няма нищо общо с откритите наркотици и не знае как са попаднали в дома му, където живеят още 8 човека.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене