Шефът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев отказва лечение на болна жена, защото работи на магистралата!!! Праща я в психиатрия!

На 27 февруари 2015 година ви запознах с най-възрастната проститутка в югозапада.  Тогава тя практикуваше най-древната професия на Е-79 в района на квартал Струмско”.  Припомням, че по онова време проститутки воюваха за територия, биеха се ежедневно за клиенти, рекетираха се… Пернишки циганки бяха тарторки на главен път Е-79 в Живущи на по-горните етажи забелязали бой, между проститутките, които бяха превърнали мястото зад спирката в сметище. Ползваха мястото за тоалетна и изхвърляха всякакви боклуци. От доста време там стоеше една доста по възрастна жена. С къса русолява коса и винаги бе облечена с червени дрехи. Мислех, че ще бъде интересно за читателите да разберат нещо повече за живота на тази жена. Как минава денят й, колко пари изкарва… Така се запознах с бездомната Лиляна Борисова. Днес отново ви срещам с нея. 60-годишната проститутка Лиляна Борисова има голям проблем. Болна е… има високо кръвно, получава световъртеж…

Лиляна, разкажи какъв е проблема, защо потърси Топ Преса?

– Проблема ми е че съм болна, със световъртежи и стеснено дискално пространство. Чувствам се много зле. От 14 август имам много силни световъртежи. Като легна на леглото се държа за таблите. Два или три пъти се озовавах в спешен център, но вече и там не искат да ме приемат.

От кой искаш да се оплачеш?

– От д-р Митев. От спешен център са му се обаждали да се оплакват, че аз всеки ден съм била там. С високо кръвно съм. Той ни праща с дъщеря ми да се прегледаме при психиатър.

Какво точно ти е казал д-р Митев по телефона?

– По телефона ми казва да ходя на психиатър. Аз никога не съм лежала в психиатрия. Тези от спешното пък ми казват, че работя на магистралата. И затова не искат да ме приемат. Казали са и на д-р Митев. Ние му се обаждахме с моята дъщеря няколко пъти. Той ни казва, че ще нареди. Да съм отишла в спешното и от там да ме вземат. Аз му казах, че не съм осигурена и че не плащам нищо. В спешното излезе една санитарка и ми казва, че д-р Митев казал, че съм за психиатрията…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене