Дамски рали екипаж завоюва Балканския рали трофей при мъжете за 2019 година

Дамски рали екипаж завоюва балканския рали трофей при мъжете за 2019 година. Безспорно един от най-успешните и развиващи се дамски рали тандеми, които се борят наравно с мъжете в автомобилния спорт, са перлите от Спортен клуб ДИАМО – Диана Стоянова и Иванела Иванова.

Тази седмица те се завърнаха от поредното им участие – Рали „Сърбия“, последен кръг от Балканския рали трофей и Българския рали шампионат, където затвърдиха титлата си в ERT3 с отлична езда през двата дни от надпреварата с техния Honda Civic Type-R.

През годината Диана и Иванела изравниха силите си и се бориха наравно с другите екипажи от Турция, Румъния, Унгария и Сърбия.

Рали „сърбия 2019 е най-голямото и престижно автомобилно състезание в страната, което за втора поредна година се провежда в околностите на курорта Врънячка баня. Събитието се състоя в периода 27-29 септември, а общата дистанция на ралито бе 591 км., от които 160 състезателни км., събрани в 14 скоростни отсечки. Предварително подали своите заявки бяха 58 екипажа от България, Сърбия, Турция, Унгария и Швеция, а до финала достигнаха само 33.

В генералното класиране дамският рали тандем се нареди на 8 позиция, а състезанието спечели екипажа на Душан Боркович и Игор Маркович с Skoda Fabia R5 Evo.

В Българския рали шампионат, дамският екипаж спечели първото място в състезанието клас RC3 и второто място в класа за автомобили с един задвижващ мост (2WD).

„Това е едно много любимо състезание за екипът ни, там са най-техничните специфични състезателни отсечки, на които сме участвали. Атмосферата на Рали „Сърбия“ винаги е била страхотна, а феновете са винаги около нас и ни подкрепят. Обърнахме изключително внимание на опознавателните обиколки и всеки малък детайл при описването, тъй като в това състезание ние стартирахме с ново окачване, което беше по-различно от това, с което до този момент сме участвали. Доста бързо се адаптирахме и с всеки следващ етап бяхме по-уверени и бързи. За нас беше важно да затвърдим титлата в Балканския рали трофей в клас ERT3, с което да затвърдим мнението, че жените могат да бъдат конкурентни и да се борят наравно с мъжете. Изключително съм благодарна на всеки от екипа, на партньорите, които застанаха до нас през годината и не на последно място на приятели и близки, които винаги са били до нас. Благодаря Ви!“, развълнувана коментира пилота Диана Стоянова след успешния финал в Сърбия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене